Programma

Juf Laura zoekt gestolen schriften met kunstwerkjes van leerlingen groep 5

  1. Nieuwschevron right
  2. Juf Laura zoekt gestolen schriften met kunstwerkjes van leerlingen groep 5

Maandagmiddag werd de fiets van juf Laura gestolen, met in de fietstas 28 schriften met kunstwerkjes van haar leerlingen. In Jan-Willem Start Op! vertelt Laura het verhaal.

Juf Laura geeft les op een vrijeschool in Amsterdam waar ze iedere vijf weken werken aan een nieuw vak. De afgelopen tijd waren de leerlingen druk in de weer met plantkunde. "Daar hebben de kinderen een schrift van gemaakt, helemaal vol met prachtige tekeningen en teksten over de planten, of eigen gedichtjes en verhalen", vertelt Laura. "Het is helemaal met de hand gemaakt, met hun ziel en zaligheid erin. Ze hebben er vijf weken dagelijks aan gewerkt." De leerlingen zijn net klaar met het project als de schriften maandagmiddag van juf Laura worden gestolen.

Hoe kon dit gebeuren?

Jeroen is, net zoals juf Laura's leerlingen, toch benieuwd hoe dit eigenlijk heeft kunnen gebeuren. Laura legt uit: "Ik was op weg naar huis van school en ik had ze bij me om na te kijken, maar ik had een afspraak bij de chiropractor om mijn rug even recht te laten zetten. En ik dacht: 'Dan kom ik daar met zo’n loodzware tas schriften binnen. Ik laat ze heel even in de fietstas zitten.' Dus ik deed die fietstas nog even extra goed dicht, alleen daardoor vergat in mijn fiets op slot te zetten." Daar zag iemand de kans schoon om de fiets van Laura, met de mooie kunstwerkjes van haar leerlingen in een fietstas, mee te nemen.

Eén schrift terecht

Maar het verhaal is nog niet af, want er is inmiddels één schrift gevonden op een vreemde plek. "Ja, dat is een bizar verhaal", vertelt Laura. "Mijn fiets is gestolen in Amsterdam-West en de dag erna is er één schrift gevonden bij Muiderpoort station in de buurt, in Amsterdam-Oost." De vinder nam contact op met de school, omdat hij het schrift zo mooi vond. Juf Laura is echter nog steeds op zoek naar de andere 27, rode schriften met tekeningen van planten. Mocht iemand ze vinden, vraagt Laura of ze contact op willen nemen met de Geert Groote School in Amsterdam.

Benieuwd hoe de kinderen reageerden op het nieuws dat hun schriften kwijt waren? Beluister dan het fragment hieronder:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: eigen foto juf Laura

Ster advertentie
Ster advertentie