Programma

Regisseur David Grifhorst over The Passion: 'Ik heb er ontzettend veel zin in'

  1. Nieuwschevron right
  2. Regisseur David Grifhorst over The Passion: 'Ik heb er ontzettend veel zin in'

Wouter sprak met David Grifhorst over de bijzondere editie van The Passion dit jaar. Hoe was het voor het team om dit te bedenken en wat kunnen we verwachten?

David Grifhorst is al vanaf de eerste editie verantwoordelijk voor de regie en het decor. Wat kunnen we verwachten? "Een live-uitzending die heel anders zal zijn dan wat we normaal gesproken maken", vertelt Grifhorst. Door de maatregelen rondom het Coronavirus werden eerst al alle evenementen naar maximaal 100 personen gebracht. "Toen Mark Rutte zei dat we zelfs zonder 100 mensen. Toen wisten we dat het telefoontje van de burgemeester van Roermond natuurlijk aanstaande was en toen ging het heel snel", vertelt Grifhorst.

Aangepaste editie

Toch moest de tiende editie doorgaan. "We dachten: 'Het kan toch niet zo zijn dat wij na negen jaar mooie Passions er op die avond niet zullen zijn. Vooral op het moment dat Nederland in een lastige en angstige tijd leeft", vertelt Grifhorst. "We hebben bij elkaar gezeten en gekeken naar wat wel de mogelijkheden zijn." De actuele en aangepaste versie van The Passion op 9 april is zonder live band en zonder publiek. Het zal een live vertelling zijn afgewisseld met scenes en liedjes uit de afgelopen negen edities. Johnny de Mol zal het verhaal vertellen. David: "Ik heb er ontzettend veel zin in. Als ik zie hoe het nu samenkomt denk ik dat het een hele bijzondere uitzending gaat worden." Wat valt hem op over de ontwikkeling van The Passion?

The Passion op NPO Radio 2

Blinden en slechtzienden kunnen op donderdag 9 april 10 jaar The Passion: ‘Geef mij nu je angst’ met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie