Programma

HAIM-drummer Danielle Haim wordt geëerd in Het Gouden Trommelvlies

  1. Nieuwschevron right
  2. HAIM-drummer Danielle Haim wordt geëerd in Het Gouden Trommelvlies

In het Gouden Trommelvlies zet Emmely elke week een legendarische drummer in het zonnetje. Deze week is dat Danielle Haim, de zingende gitaarspelende drummer van de band HAIM.

Danielle wordt in 1989 geboren in Los Angeles en groeit op in een muzikale familie. Ze vormt zelfs een band met het hele gezin: vader Moti, moeder Donna en haar zussen Este en Alana. Danielle en haar zussen worden in hun tienerjaren min of meer gedwongen naar 70's classic rock, americana en motown te luisteren.

Julian Casablancas

Na haar eindexamen op de middelbare school valt ze op bij Julian Casablancas van The Strokes. Ze gaat met hem mee op zijn solo-tour als percussionist en gitarist. Danielle heeft daarnaast ook weleens een partijtje gedrumt voor The Killers.

HAIM

Maar het allerliefst wil ze toch gewoon muziek maken met haar familie. In 2007 vormt Danielle de band HAIM met haar zussen. Inmiddels zijn ze op tour gegaan met Rihanna en Kings of Leon. Ook hebben ze meerdere Grammy-nominaties op hun naam mogen schrijven, waaronder afgelopen maart nog die voor het beste album. "Danielle's drumstijl klinkt wat stijf, hoekig en staccato, maar dat zijn de klanken allerminst. En naast het drummen neemt ze de lead vocals voor haar rekening", aldus Emmely. Beluister het fragment hieronder:

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie