Programma

Valse video's

  1. Nieuwschevron right
  2. Valse video's

Ooit een optreden meegemaakt dat enorm vals was? 'Shred'-video's zorgen ervoor dat zelfs de beste muzikanten geen enkele noot zuiver kunnen zingen.

Optredens die vals, uit de maat en ontzettend a-muzikaal zijn. Dit soort video's worden 'Shreds' genoemd. Een nummer wordt opnieuw ingezongen en de orginele beelden van de artiest worden daar weer onder gemonteerd. Vaak met hilarisch resultaat!

Metallica Shreds

'Shreds' is ooit begonnen door YouTube gebruiker St. Sanders, die een video op de website zette, genaamd 'Metallica Shreds'. Een video waarin 'One' van Metallica heel slecht werd nagespeeld, maar dit liep zo perfect gelijk met de videobeelden dat het resultaat zeer grappig was. Een paar jaar later deelt niet alleen St. Sanders zijn muzikale talenten. Vele anderen doen ook hun best! We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet:

'Thinking Out Loud'

Ed Sheeran kan met gerust hart kijken naar dit optreden. Hij heeft 'Thinking Out Loud' gelukkig nog nooit zo onzuiver gezongen als in deze 'Shred' video. Gelukkig weten wij bij Radio 2 wel beter. Ed kan namelijk geweldig zingen. Luister hier.

'Stay With Me'

Van het achtergrondkoortje, drummer tot aan het publiek. Het hele optreden van Sam Smith lijkt niet te kloppen.
Wij schakelen liever over naar een optreden waar zelfs Sam trots op zou zijn. Hij stond namelijk niet voor niks in 2014 op #544 in de Top 2000 lijst!

'Let Her Go'

Michael Rosenberg van Passenger begint bij het zien van zijn 'Shred' optreden vast te blozen. Het is namelijk 'niet om aan te horen'. Gelukkig weten we allemaal dat Michael prachtige muziek kan maken. Ben je een beetje bijgekomen van het valse optreden? Luister hier naar het orgineel.

Weet jij nog een leuke 'Shreds' video?

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie