Programma

Waarom acteur Michiel Huisman een succes is in Hollywood

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom acteur Michiel Huisman een succes is in Hollywood

De Nederlandse acteur Michiel Huisman mag zich na Game of Thrones opmaken voor de volgende HBO-kraker: The Flight Attendant. Waarom is hij zo'n groot succes in het buitenland?

De acteur begon zijn carrière in 1998 bij Goede Tijden, Slechte Tijden, maar is de laatste jaren ook internationaal een grote naam. Vooral zijn rol als Daario Naharis in de hitserie Game of Thrones vergaarde hem veel internationale bekendheid.

'Hij is niet onaantrekkelijk'

Waarom lukt het artiesten als Huisman en Carice van Houten wél in het buitenland? Wouter vroeg dit aan filmkenner Robbert Blokland. "Het is een combinatie van factoren. Hij is niet onaantrekkelijk. Laten we wel wezen. Hij heeft een zekere portie talent en hij heeft op een gegeven moment gewoon de gok gewaagd. Hij is met zijn vrouw Tara Elders naar Amerika gegaan en heeft gezegd: 'Ik ga het proberen te maken'. Hij heeft ook ontzettend hard gewerkt. Hij heeft in de afgelopen zeven jaar meer dan twintig films en series gemaakt".

Europese schurkenrollen

Wat ook belangrijk is, is dat hij enorm veel taallessen heeft genomen. Blokland zegt hierover: "Als je dit niet doet ben je veroordeeld tot al die Europese schurkenrollen die Rutger Hauer in het begin van zijn carrière speelde. Als je zijn eerste Amerikaanse productie vergelijkt met wat hij nu doet, dat is echt een wereld van verschil".

Oscar?

De grote kroon op zijn werk zou natuurlijk een Oscar zijn. Zou Michiel Huisman de eerste Nederlandse acteur kunnen worden die een Oscar gaat winnen? Beluister hieronder het hele gesprek tussen Wouter en Robbert Blokland tijdens Wout2Day:

Michiel Huisman scoort weer grote rol in Amerikaanse serie. Waarom zijn ze zo fan van hem?

Wout2Day

Je hoort Wout2Day van maandag tot en met donderdag van 18:00 - 20:00 uur.

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie