Programma

Singer-songwriter Stephanie Struijk: ‘Het is een cadeau dat Joni Mitchell bestaat’

  1. Nieuwschevron right
  2. Singer-songwriter Stephanie Struijk: ‘Het is een cadeau dat Joni Mitchell bestaat’

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de podcast Liedjeslust praat Dolf Jansen met Stephanie Struijk.

Stephanie omschrijft het schrijven van liedjes als een bevrijding en een manier om dingen los te laten. “Bij foto’s word ik altijd een beetje droevig. Vaak denk ik, dat was niet zo leuk en als ik liedjes terug hoor denk ik, dat was een toffe tijd", aldus de zangeres. Het delen van liedjes met de hele wereld voelt voor Stephanie als een voorrecht, maar bij het uitbrengen van een nieuwe plaat komen ook zenuwen kijken. “Een week voordat een plaat uitkomt wil ik het bijna allemaal stopzetten.”

Maggie Rogers en Joni Mitchell

Stephanie is groot fan van het werk van Maggie Rogers. “Zij is meer vrij en ik keek vroeger meer de kat uit de boom. Als ik haar op het podium zie staan kan ik wel een beetje jaloers zijn. Ze danst heel tof en heeft een beetje schijt aan alles", vertelt ze. Het nummer Light On gaat over onzekerheid. Naast het werk van Maggie Rogers komt Joni Mitchell voorbij. "Het is een cadeau dat zij bestaat voor liedjesschijvers. Zij heeft zo’n maf levensverhaal. Een vrouw zijn in die tijd, in de muziekindustrie", vertelt Stephanie.

Liedjes vertalen

Tegenwoordig schrijft en zingt Stephanie veel nummers in het Nederlands. Eerder bracht ze als Stevie Ann meerdere Engelstalige albums uit. Met Dolf bespreekt ze de kunst van het vertalen, want is dit voor haar lastig? Je hoort het hieronder in een nieuwe aflevering:

#7 - Liedjeslust aflevering #7 - Stephanie Struijk

Liedjeslust

Liedjeslust is voortgekomen uit Afslag Thunder Road. "Het is een grote vreugde om met makers, tekstschrijvers en muzikanten over liedjes en lyrics te spreken. Ik verheug mij de komende weken op gasten als Jacqueline Govaert en Mr a balladeer", vertelt Dolf. In Liedjeslust neemt een gast zelf drie liedjes mee en vertelt over de teksten en waarom het zo mooi is. Dolf voegt er ook zelf nog een liedje aan toe.

NPO Luister

Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie