Programma

Pharrell en Will.i.am ruzi

  1. Nieuwschevron right
  2. Pharrell en Will.i.am ruzi

De twee muzikanten zijn verwikkeld in een juridische strijd om de gelijkenis tussen de namen en logo

Verwarring

Zo heet de nieuwe creatieve onderneming van Pharrell ‘i am OTHER’, wat volgens Will.i.am te veel lijkt op zijn bestaande merk ‘I AM’. Naast de naam vindt Will.i.am, bekend van de popgroep The Black Eyed Peas, dat ook het logo van ‘i am OTHER’ een te grote gelijkenis zou vertonen met het logo van zijn merk en tot verwarring zou kunnen leiden in de gewenste doelgroep.

Verklaring

Pharrell, weer bekend van de rock-, funk- en hiphopband N*E*R*D, ontkent echter alle beschuldigingen die zijn gemaakt door Will.i.am in een verklaring aan het muziekblad Rolling Stone: “Ik ben teleurgesteld dat Will, een mede-muzikant, een zaak tegen mij zou aanspannen. Ik ben iemand die graag dingen uitpraat, en heb dit ook meerdere malen met hem geprobeerd te doen."

Waardeloos en belachelijk

"Ik ben verrast in hoe dit wordt aangepakt en ben ervan verzekerd dat Will zijn claims over het handelsmerk uiteindelijk net zo waardeloos en belachelijk zullen worden bevonden als ik ze vind", voegt hij daar nog aan toe. Inmiddels heeft Pharrell in New York papieren aangevraagd om door een rechter te laten bevestigen dat zijn merknaam en-logo geen inbreuk maken op dat van Will.i.am.

Ster advertentie
Ster advertentie