Programma
BNNVARA

Remme over zijn debuutalbum: 'Het komt sneller dan je denkt'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Remme over zijn debuutalbum: 'Het komt sneller dan je denkt'

Hij is pas 22 jaar, maar scoorde al een Topsong en staat komende zomer ook nog op Pinkpop! Singer-songwriter Remme was te gast bij Wout & Frank en onthulde daar meer info over zijn debuutalbum.

Remme kan je kennen van ex-topsong 'The Moment', maar bracht een paar weken geleden ook zijn nieuwe single 'Half A World Away' uit, samen met de Zweedse zangeres Clara Mae. Genoeg redenen om aan te schuiven bij Wout en Frank dus.

Pinkpop

Daar vertelde hij onder meer over het moment dat hij te horen kreeg dat hij op Pinkpop staat. Remme was al van jongs af aan gefascineerd door het festival en dan in het bijzonder door de live-opnames van bands daar. Net op het moment dat alles tegenzat bij het schrijven van een nieuwe ballad kwam zijn manager met goed nieuws, want de jongensdroom van Remme kwam uit. Dat brengt wel een uitdaging met zich mee, want hoe bereid je je voor op zo'n groot optreden, als je door corona nog nauwelijks voor een groot publiek hebt gespeeld? Volgens Remme is er maar één optie en moet je de livebeleving gewoon helemaal ervaren.

Debuutalbum

Spelen op een groot festival is leuk, maar dan moet je natuurlijk ook muziek hebben om aan je publiek te laten horen. Hoe zit het eigenlijk met het debuutalbum? Volgens Remme wordt daar hard aan gewerkt, vooral omdat hij graag een compleet werk wil uitbrengen in plaats van alleen maar losse liedjes. Maar wanneer komt dat album dan uit? "Ik hoop begin volgend jaar." Nog even afwachten dus.

Naast bovenstaande onderwerpen vertelde Remme ook meer over zijn nieuwe single en over het geheime talent dat hij van zijn oma heeft overgenomen. Beluister het hele interview hieronder:

Wout & Frank

Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof luiden op vrolijke wijze het weekend in. Luister elke vrijdag van 16:00 tot 20:00 uur naar dit komische duo!

Ster advertentie
Ster advertentie