Programma

Racoon schrijft lied over overleden zus

  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon schrijft lied over overleden zus

De mannen van Racoon zijn bij Aan De Slag! te gast en laten het nummer 'Hate To Love' horen, dat over de overleden zus van de zanger gaat.

'Hate To Love'

Het nummer 'Hate To Love', dat tijdens de huidige theatershow gezongen wordt, wordt niet als officiële single uitgebracht. Toch wil Bart Arens het nummer uitlichten, omdat hij tijdens de show van Racoon het niet geheel droog kon houden. Zanger Bart van der Weide schrijft het nummer over zijn onlangs overleden zus. "Ik heb een hekel aan de liefde omdat die zo zeer kan doen", vertelt hij. "Als je iemand waar je veel van houdt verliest, dan gaat er toch een stuk uit je hart."

Mooie verhalen

Bart Arens vertelt dat hij diep onder de indruk is van de shows, omdat het een mooi podium biedt voor de artiesten om te vertellen waar de nummers echt over gaan. "Het theater is de beste plek om te spelen", legt gitarist Dennis Huige uit. De ware essentie van zo'n nummer komt veel beter tot zijn recht.. "Er is ruimte en tijd om uit te leggen."

Toch weer Nederlandstalig?

Een ander voorbeeld van een typisch luisterliedje is het Nederlandstalige nummer 'Oceaan', dat in de Top 2000 op plek 21 staat. Bart van der Weide zei altijd om niet Nederlandstalig te zingen, maar hij sluit niets meer uit sinds 'Oceaan' zo'n groot succes is geworden. "Ik denk dat het er ooit wel aan zit te komen. Misschien onder een andere naam." De luisteraars vinden het in ieder geval een goed idee.

Aan De Slag
Ma t/m vr 09.00 - 12.00 uur
DJ: Bart Arens

Ster advertentie
Ster advertentie