Programma

Eerste Top Song voor Katy Perry

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste Top Song voor Katy Perry

Het moest er toch een keer van komen en nu is het zover: Katy Perry heeft haar eerste Top Song! Dit samen met één van de zonen van Bob Marley.

Reggae-achtig

Je hoort haar regelmatig voorbij komen op NPO Radio 2 met haar diverse eerdere hits, waaronder 'Roar', 'I Kissed A Girl', 'Hot 'N' Cold', 'California Gurls' en 'Birthday', maar het enige wat nog ontbrak aan de glansrijke carrière van Katy Perry was een Top Song. Nou, het wachten heeft geloond, want je hoort haar een hele week met haar nieuwe single 'Chained To The Rhythm'. Het schijnbaar luchtige, reggae-achtige liedje, dat een klein beetje doet denken aan Carly Simons 'Why', is de opvolger van haar meeslepende powerballad 'Rise'.

Een beetje hulp

Net als veel van haar voorgaande hits, is ook 'Chained To The Rhythm' weer geschreven en geproduceerd door Max Martin, die in het verleden ook verantwoordelijk was voor hits van onder andere Bon Jovi, Backstreet Boys en Britney Spears. Hij schreef het samen Sia, die we kennen van hits als 'Chandelier' en 'Cheap Thrills'. Katy krijgt op 'Chained to The Rhythm' hulp van één van de muzikale zonen van Bob Marley. Niet Ziggy, Damian, Stephen of Ky-Mani, maar Skip Marley. Katy gaat het nummer voor het eerst zingen tijdens de Grammy Awards zondagnacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

SPOTIFY-PLAYLIST

De Top Song wordt wekelijks door de dj's van NPO Radio 2 gekozen tijdens het dj-overleg. Abonneer je ook op onze Spotify-playlist waar je alle NPO Radio 2 Top Songs vindt.

Ster advertentie
Ster advertentie