Programma

Opening festivalseizoen

  1. Nieuwschevron right
  2. Opening festivalseizoen

Dit weekend begint Paaspop en daarmee start het festivalseizoen. Welke artiesten tref je waar? NPO Radio 2 tipt enkele unieke optredens.

Artiesten in het echt

Vanaf dit weekend start het festivalseizoen weer. Dat betekent dat veel fijne platen die eerder bij ons op de radio voorbij kwamen nu live te horen zijn. NPO Radio 2 licht daarom enkele artiesten uit die binnenkort in het echt te bewonderen zijn.

Paaspop

Paaspop in Schijndel staat bekend als seizoensopener en gaat vrijdag 3 april van start. Het optreden van Anouk in 2011 zorgde ervoor dat Paaspop er voorgoed een derde dag bij kreeg (de vrijdag). Vier jaar later brengt zij haar cd Paradise And Back Again uit en is ze zondag 5 april opnieuw te vinden in Schijndel. Naast zangeres Anouk, zijn onder andere ook Dotan, Kensington en Within Temptation op de planken van het paasevent te vinden.

Wat mag je niet missen?
Het optreden van Kovacs op zondag. De Eindhovense zangeres Sharon Kovacs is 24 jaar en maakte in 2014 diepe indruk op de muziekwereld met haar single 'My Love'. Ze werd al vergeleken met Lana del Rey en Paloma Faith. Een unieke combinatie die zeker het bekijken waard is.

Pinkpop

Het album In The Lonely Hour van Sam Smith betekende wereldwijde succes voor de zanger. Hij werd voor 6 Grammy's genomineerd, waarvan hij er vier verzilverd in ontvangst mocht nemen. Op zondag 14 juni is zijn gouden stem live te horen op Pinkpop. Ook Muse, Foo Fighters, Robbie Williams,The Script, Sheppard en Causes zijn te horen op 12 t/m 14 juni.

Wat mag je niet missen?
Wat mag je eigenlijk wel missen van de geweldige line-up van Pinkpop dit jaar? We tippen in ieder geval Pharrell Williams. Vorig jaar stond hij te jazzen op North Sea Jazzfestival, dit jaar zorgt hij voor een goede dosis muziekvreugde op Pinkpop. Tijdens de zomer van 2014 dansten mensen van over de hele wereld op zijn nummer 'Happy'. Weer of geen weer met de muziek van Williams ga je vanzelf meebewegen.

North Sea Jazz

Op 10 t/m 12 juli kun je weer volop genieten van het North Sea Jazzfestival. Lionel Richie scoorde in de jaren 80 hits met 'Dancing On The Ceiling', 'Hello' en 'All Night Long' en heeft eigenlijk geen introductie nodig. Ondanks zijn lange muziekcarrière maakt Richie dit jaar pas zijn debuut op het jazzfestival. In 2010 was hij wel al op het Curaçao North Sea Jazz Festival te vinden, ook Paulo Nutini is voor het eerst op het festival aanwezig. Andere bijzondere artiesten die komen optreden zijn bijvoorbeeld Michael Kiwanuka en Hozier.

Wat mag je niet missen?
Het stemgeluid en sublieme pianospel van Benjamin Clementine. Vaak neemt de zanger met blote voeten plaats achter zijn vleugel om vervolgens de sterren van de hemel te spelen. Niemand minder dan Paul McCartney moedigde de zanger aan om door te gaan met zijn muzikale loopbaan. Wij sluiten ons graag aan bij de ex-Beatle en tippen Clementine als opkomend talent.

Welke artiest wil jij niet missen dit festivalseizoen?

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie