Programma

90s One Hit Wonders

  1. Nieuwschevron right
  2. 90s One Hit Wonders

Een boeketje liedjes waarvan je denkt 'ooooo ja die'.

Scatman John - The Scatman

Voor wie mee wil zingen:

Ski bi di bi di do bap do
Do bam do
Bada bwi ba ba bada bo
Baba ba da bo
Bwi ba ba ba do [x2]

Blind Melon - No Rian

Frontman Shannon Hoon overleed helaas te vroeg, maar niet voordat 'ie een onuitwisbare indruk op pinkpop en een paar prachtige liedjes had nagelaten. No Rain is veruit de bekendste.

Ugly Kid Joe - Everything About You

Het was niet helemaal hun enige hit, maar wel de enige dikke. (I Hate) 'Everything About You ' komt van het album America's Least Wanted uit 1992.

Blackstreet - No Diggity

Vooral bij dertigers zal 'No Diggity' herinneringen oproepen aan schoolfeesten, eerste tweede en derde kussen, en wie weet wel meer dan dat. Maar dan waren ze een stuk vroeger wijs dan wij destijds.

The Breeders - Cannonball

Hoewel ze het in Nederland niet verder schopten dan de Tipparade, kwamen The Breeders met hun 'Cannonball' een tijd lang veel voorbij op MTV en speelden zij in het voorprogramma van onder andere Nirvana.

Baz Luhrmann - Everybody's Free To Wear Sunscreen

Eigenlijk was Baz Luhrmann helemaal geen muzikant, maar regisseur (Denk Moulin Rouge!). En dat is ook te horen in 'Everybody's....' Het fraaie stukje 'spoken word' roept een filmische sfeer op.

Skee-Lo - I Wish

Ahhhh. Eén van de sympatiekste rapdeuntjes van het decennium moet wel dit 'I Wish' geweest zijn, en dan tellen we The Fresh Prince mee.

Wie vind jij dat eens uit het stof gevist zou moeten worden, nu het tóch Jouw Jaren 90 is?

Ster advertentie
Ster advertentie