Programma

The Boxer Rebellion speelt Top 2000-hit

  1. Nieuwschevron right
  2. The Boxer Rebellion speelt Top 2000-hit

The Boxer Rebellion staat met 'Diamonds' op plek 662 in de Top 2000. De band speelde het nummer live bij ons op zender.

'Diamonds'

In 2013 bracht de Londense band The Boxer Rebellion het album Promises uit met het nummer 'Diamonds'. Het nummer deed zijn intrede in de Top 2000 in 2014 op plek 871 en schoot vorig jaar omhoog in de lijst naar plek 662. Vorige week was de band te gast bij Roodshow Late Night zijn Top 2000-hit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer verantwoordelijkheid

De band bracht 29 april zijn vijfde studioalbum Ocean By Ocean uit. Zanger Nathan Nicholson vertelt in Muziekcafé aan Corné Klijn dat het album echt anders is geworden. Een van de redenen is dat hij net vader is geworden en daardoor een groter verantwoordelijkheidsgevoel heeft gekregen. Dat gevoel herkent hij ook terug in 'Weapon'. "Het nummer 'Weapon' is de sleutel tot de rest van het album", vertelt de zanger. Ze streven naar het maken van de beste muziek dat mogelijk is.

Quote

Het nummer 'Weapon' is de sleutel tot de rest van het album

Nathan Nicholson

Niet per se een monsterhit

Corné merkt op dat het nieuwe album klinkt als een soundtrack en dat kan Nicholson best begrijpen. "Soms als we video's maken, zijn ze anders dan we voorhand hadden bedacht, maar we hebben altijd het gevoel gehad dat onze muziek passend is voor dat medium." Echt een monsterhit maken hoeft voor de zanger niet. "We willen vooral muziek blijven maken."

Bekijk hier het hele gesprek met Nathan Nicholson bij Muziekcafé terug:

Roodshow Late Night
Ma t/m do 22.00 - 00.00 uur
DJ: Jan-Willem Roodbeen

Muziekcafé
Zaterdag 16.00 - 18.00 uur
DJ: Corné Klijn

Ster advertentie
Ster advertentie