Programma

Ouders van zieke baby Dewi doneren op terugweg van ziekenhuisbezoek

  1. Nieuwschevron right
  2. Ouders van zieke baby Dewi doneren op terugweg van ziekenhuisbezoek

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in is de hele week geopend en luisteraars rijden af en aan om te doneren. Zo ook Sander en Wendy, de ouders van Dewi, maar zij hebben daar een bijzondere reden voor.

Ze komen namelijk net terug van een ziekenhuisbezoek. Niet voor zichzelf, maar voor hun dochtertje Dewi. Ze vertelden hun verhaal aan Bart, die binnen de kortste keren een brok in zijn keel kreeg. Sander: "We hebben een tweeling en het meisje, Dewi, is geboren met een kwaadaardige tumor. Ze is met 36 weken geboren, een week later geopereerd en met 39 weken kreeg ze chemo. Het herstel daarvan heeft er behoorlijk ingehakt. We komen net uit het ziekenhuis en er loopt nog van alles."

'Traject ligt hopelijk achter ons'

Waar een gezond kindje ongeveer rond 39 weken wordt geboren, ging Dewi gelijk de ziekenhuismolen in. Sander en Wendy kennen haar dan ook niet anders dan hun zieke baby. "Het gaat op en neer. We hebben nog twee kinderen en de vierde komt er nog aan, dus we hebben onze handen vol. In principe is ze niet meer onder behandeling. Dat traject ligt hopelijk achter ons."

Speciaal voor hun dochtertje vragen Sander en Wendy een plaatje aan dat ze altijd voor Dewi draaien om haar tot rust te krijgen. Luister hieronder naar het fragment:

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie