Programma
KRO-NCRV

Niek Wolters bezocht al meer dan 6500 concerten

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Niek Wolters bezocht al meer dan 6500 concerten

Evert Duipmans sprak afgelopen weekend met Niek Wolters: een fervent concertganger die intussen al meer dan 6500 concerten heeft bezocht. Hoe krijgt hij dat voor elkaar?

Veel mensen gaan een aantal keer per jaar naar een concert. Een selecte groep gaat misschien een keer per week. Maar Niek Wolters gooit daar een schepje bovenop: hij gaat gemiddeld 4 à 5 dagen per week naar een concert. En dan niet een, maar vaak wel twee of drie. De teller staat intussen op meer dan 6500. "Afgelopen week denk ik een stuk of 15", vertelt Niek aan Evert. "Dat meen je niet. Hoe combineer je dat man, met werken?", vraag Evert. Voor Niek is dat heel simpel: overdag werken, 's avonds naar concerten.

Variatie erin houden

Evert is benieuwd of het na een tijdje nog wel speciaal is om naar concerten te gaan, omdat de magie van zo'n live ervaring misschien een beetje wegzakt. "Ik vind van wel, maar dat komt ook omdat ik naar heel veel verschillende muziek ga. De variatie blijft erin, en elk optreden is anders", legt Niek uit. En of hij zich dan bij elk muziekgenre volledig aanpast? Je zal hem niet snel zien headbangen. "Ik ben hartstikke introvert, dus ik sta rustig te kijken. Maar in mijn hoofd ga ik wel helemaal uit m'n dak."

Niet altijd duur

Concerten zijn natuurlijk best prijzig, dus Evert is benieuwd of een bezoek aan het lokale talent in het dorpshuis ook telt als concert voor Niek. "Voor mij telt elke artiest mee, groot of klein. Ik ga meestal niet naar grote namen. Om een voorbeeld te noemen: gisteravond was ik in Amsterdam. Twee hele toffe bands, eentje uit Duitsland, voor 6 euro." Hij kiest ervoor niet naar de grootste artiesten te gaan. "Het is niet altijd duur. Heel veel mensen denken dat het duur is, maar ja, als je naar de Ziggo Dome gaat of naar de AFAS, ja dan betaal je wel veel. Maar dan zijn het ook te grote namen."

Beluister het volledige gesprek hieronder!

Vroeg Pieken! op NPO Radio 2

Vroeg Pieken = winnen! Op zaterdag- en zondagmorgen laat Evert Duipmans je in zijn programma Vroeg Pieken! wakker worden met vrolijke gesprekken, onnavolgbare spelletjes en natuurlijk de fijnste muziek. Vanaf 7 uur laat Evert je soepeltjes je dag in glijden, zodat je achteraf kunt concluderen dat je alvast héérlijk gepiekt hebt op je vroege weekendochtend.

Ster advertentie
Ster advertentie