Programma

Normaal-hit 'Oerend Hard' binnenkort ook als strip te lezen

  1. Nieuwschevron right
  2. Normaal-hit 'Oerend Hard' binnenkort ook als strip te lezen

'Oerend Hard' van Normaal in stripvorm. De Zutphense striptekenaar en grafisch ontwerper Marc Weikamp heeft het voor elkaar gekregen en vertelt er in Rabbering Laat alles over.

Weikamp haalt zijn inspiratie voor zijn stripboek Dichter in de Achterhoek uit zes bestaande gedichten. Poëzie dóór Achterhoekers óver de Achterhoek. De dichtregels komen van bekende dichters zoals Gerrit Achterberg en H.C. ten Berge, maar ook songteksten komen aan bod. Zo ook van de Achterhoekse rockband Normaal.

Toestemming van Bennie

Weikamp heeft 'Oerend Hard' van Normaal 'verstript', maar daarvoor had hij wel toestemming nodig van de band. Hij kon gelukkig in contact komen met zanger Bennie Jolink. "Ik heb hem een brief gestuurd of ik de songtekst mocht gebruiken en hij zei: 'Ja dat mag, maar wel graag met een BSA en een Norton, de oude motoren uit 'Oerend Hard', erin afgebeeld, want die komen er wel in voor'", vertelt Weikamp.

Voorproefje

Paul Rabbering vraagt zich af wat mensen kunnen verwachten van de strip. Weikamp legt uit: "Het begint met iemand die de motor start en die zegt 'oeh', zoals het liedje begint en dan rijdt hij erop weg. Hij rijdt naar de kroeg, want het is net weekend en dan stapt 'ie de kroeg binnen en dan wijst hij naar de tap en dan zegt hij natuurlijk 'Ik zegge aah'."

Bennie van Normaal heeft de strip al gelezen. Benieuwd naar zijn reactie? Je hoort het hieronder:

Bekijk hieronder een voorbeeld van de strip:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rabbering Laat

Je hoort Rabbering Laat iedere maandag tot en met donderdag van 22:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie