Programma
BNNVARA

MEAU wil ook namens Nederland naar het Songfestival

foto: Giel (BNNVARA)
  1. Nieuwschevron right
  2. MEAU wil ook namens Nederland naar het Songfestival

Als 2022 voor MEAU net zo goed wordt als 2021, dan gaan we nog veel plezier aan haar beleven! Haar eerste single Dat Heb Jij Gedaan werd meteen TopSong op NPO Radio 2 en werd niet veel later vereeuwigd in de Top 2000. Inmiddels is de opvolger uitgebracht, genaamd Als Jij Maar Bij Me Bent.

Als je het Giel vraagt, komt de opvolger van Dat Heb Jij Gedaan vrij vroeg uit. "We hebben vrij lang gewacht," zegt zangeres Meau Hewitt over Als Jij Maar Bij Me Bent. "Als het aan mij had gelegen, dan was het al veel eerder uitgekomen". Dat de lat na de eerste gigantische hit hoog ligt, doet haar niet veel. "Misschien gaan veel mensen het checken omdat ze me kennen, maar dat betekent niet dat iedereen het een mooi liedje vindt."

Gelukkig in de liefde

Het liefdesdrama dat in Dat Heb Jij Gedaan wordt bezongen is totaal niet meer van toepassing bij haar nieuwe single. "Ik ben nu positiever. Het gaat over mijn huidige relatie. Ik ben nu gewoon heel gelukkig. Het leek me mooi om na zoiets zwaars iets uit te brengen dat qua sound nog heel erg MEAU is maar qua onderwerp en feel hoopvoller en luchtiger zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Songfestival

Als Jij Maar Bij Me Bent komt uit op dezelfde dag als de Nederlandse inzending voor het Songfestival van S10. Op de vraag of MEAU zelf ooit als Nederlandse inzending naar het Songfestival wil, zegt ze: "Ik had er nooit over nagedacht, maar Stien is een inspiratiebron voor mij. Het is eigenlijk zó vet. Ja, het lijkt me heel leuk."

Wat MEAU vindt van de Songfestivalinzending van dit jaar hoor je in het hele gesprek hieronder.

Video niet beschikbaar

Giel

Je hoort Giel maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie