Programma

Songfestivalnummer Douwe Bob bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. Songfestivalnummer Douwe Bob bekend

We moesten er lang op wachten, maar Douwe Bob heeft zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival vanochtend onthuld in Aan De Slag!.

'Slow Down'

Alles was geheim rondom het Nederlandse songfestivalnummer van dit jaar, zelfs de titel. Het enige dat we wisten, was dat Douwe Bob het liedje zou schrijven en zingen. De singer-songwriter heeft de songfestivalinzending de titel 'Slow Down' meegegeven. Hij zegt over het nummer "Het is een oproep tot het vertragen van het levenstempo. Ik ken vijf twintigers met een burn-out", vertelt hij. "Soms moet je een stap terugnemen of zelfs stilstaan. Dit is dus een soort protestlied. Ik ga het thema ook in alles doorvoeren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bellen met Douwe

Bart Arens belt met Douwe Bob over het nummer. Douwe vindt de hele happening omtrent het nummer erg spannend. "Ik werd wakker om zes uur en heb niet meer kunnen slapen."

Top Song

Omdat wij helemaal achter onze Douwe Bob staan, roepen we zijn songfestivalinzending uit tot Top Song. Een week lang ga je 'm heel vaak horen op NPO Radio 2. Tweemaal eerder had Douwe Bob een Top Song, met 'Pass It On' en 'Hold Me', zijn duet met Anouk. Zij scoorde in 2013 een dikke songfestivalhit met 'Birds', waardoor Nederland voor het eerst in een decennium weer in de finale van het Eurovisie Songfestival terechtkwam.

Ster advertentie
Ster advertentie