Programma

Hoe radio- en tv-grootheid Sjors Fröhlich plots burgemeester werd

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe radio- en tv-grootheid Sjors Fröhlich plots burgemeester werd

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

In deze aflevering weer een werkbezoek! Dit keer aan Sjors Fröhlich, de man die van radio- en tv-grootheid plots burgemeester werd van Vijfheerenlanden. De man waarover wordt gezegd dat hij eerder radio kon maken dan praten, maar waar komt de liefde voor politiek vandaan? Wat is de rol van een 'burgervader' in tijden van de Coronacrisis? En waarom is hij eigenlijk 'partijloos'? Wouter en Sjors bespreken het uitgebreid!

Reisvouchers

Verder praten Wouter en Lars over de laatste actualiteiten, want het werk in de Tweede Kamer wordt weer hervat. Welke onderwerpen liggen er nog op de stapel en gaat de Kamer gewoon door waar ze gebleven waren voor Corona? En een ander opmerkelijk puntje van de afgelopen week: de reisvouchers. De Europese Commissie wil dat iedereen zijn geld gewoon terug krijgt, maar Rutte vindt dat vouchers een betere oplossing zijn, omdat grote bedrijven anders ten onder gaan. Als je geld hebt voor een vliegticket, dan kun je dit geld immers wel even missen toch? In hoeverre is de Europese Comissie bindend in dit verhaal en wie heeft nu het laatste woord?

Luchtaanval op Hawija

Afgelopen donderdag was alweer het vierde debat over de luchtaanval op Hawija. Een debat zonder einde, lijkt wel. Er werd een bommenfabriek gebombardeerd, geen snackbar. Waarom wordt hier dan toch zo heftig over gedaan? Is het risico voor minister Bijleveld inmiddels geweken of blijft het spannend voor haar? Dat en meer in deze Derde Kamer!

#16 - DE DERDE KAMER met Sjors Fröhlich, Reisvouchers en Debat Hawija (S02) - De Derde Kamer

VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Luister naar de NPO Radio 2 Songfestival Top 50

De stembussen zijn gesloten! Luister op vrijdag 15 mei van 18:00 tot 22:00 uur naar de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie