Programma

Pet Shop Boys maken stoeltjes Carré overbodig

  1. Nieuwschevron right
  2. Pet Shop Boys maken stoeltjes Carré overbodig

Pet Shop Boys in het pluche? Ja hoor, op dinsdagavond toverde het Britse duo Koninklijk Theater Carré om in een ware disco.

Voelt toch anders

Neil Tennant en Chris Lowe zijn al een jaar op pad met hun Super Tour en in november gaven de heren nog een concert in 013, dat nog net niet uit zijn voegen barstte. De fans die in Tilburg aanwezig waren, krijgen in Carré nagenoeg exact dezelfde show voorgeschoteld. Dezelfde liedjes, hetzelfde decor, dezelde lichtshow. Wat het anders maakt, is de setting: de Pet Shop Boys-hits voelen anders aan in het grijze beton van 013 dan tussen de rode klapstoeltjes van Carré. En tóch kan het, bewijst het tweetal.

Het is allemaal cabaret

Het is niet ongebruikelijk dat er popconcerten worden gegeven in Carré, maar ergens is het onwerkelijk dat het duo dat we kennen van 'Go West' en doorbraaksingle 'West End Girls' de ene na de andere housebeat de zaal in slingert, terwijl er op de gang bronzen bustes van de groten van het Nederlandse cabaret statig voor zich uit turen. Uit de opkomst van Tennant en Lowe, met pompende technomuziek en een uitbundige lichtshow, wordt al meteen duidelijk dat stoeltjes deze avond volstrekt overbodig zijn.

Half-om-half

Zoals gezegd, bevat de show verder weinig verrassingen voor wie Tennant en Lowe vorig jaar al aan het werk zag in de Tilburgse 013. Het optreden bestaat voor ongeveer de helft uit relatief recent materiaal van de groep, maar het lijkt erop dat het merendeel van de bezoekers toch gekomen is voor de Pet Shop Boys-hits uit de jaren '80. 'West End Girls', 'Always On My Mind', 'Left To My Own Devices', 'Opportunities (Let's Make Lots Of Money)', 'Domino Dancing' en met name 'It's A Sin' behoren tot de absolute favorieten van de fans.

Goed gemutst

De liedjes van latere datum gaan er eveneens in als koek, vooral het dampende 'Love Etc.', het discoachtige 'New York City Boy', het luchtige 'Home And Dry' en natuurlijk de ultieme meezinger 'Go West'. Het stemgeluid van de (letterlijk en figuurlijk) goed gemutste Neil Tennant klinkt bijzonder prettig, al laat hij sommige hoge noten stiekem aan de achtergrondvocalisten over. Dat is geen bezwaar, want het is feest in Carré. Al is het raadzaam bij een eventueel volgend bezoek van de Britten de stoelen aan de kant te zetten.

Foto's: Bullet-Ray / NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie