Programma

Christon maakt muziek voor CSI

  1. Nieuwschevron right
  2. Christon maakt muziek voor CSI

NPO Radio 2 Nieuwe Naam Christon brengt zijn tijd door in Nashville en heeft daar muziek gemaakt voor CSI. Cielke belt in de nacht met Christon.

NPO Radio 2 Nieuwe Naam

De eerste NPO Radio 2 Nieuwe Naam van het jaar is Christon. Cielke, die Thijs Maalderink een nachtje vervangt, belt met de zanger. Hij is namelijk druk bezig met zijn debuutalbum. Bij Christon is het alleen geen nacht, want hij zit in de avondsferen in Nashville te werken aan het album. "Het is een beetje business en pleasure", omschrijft de zanger zijn tripje. Hij werkt aan zijn eigen plaat en schrijft voor anderen, waaronder de music supervisor van Crime Scene Investigation.

Crime Scene Investigation

In Nashville doet Christon mee met een writerscamp. Hij schrijft nummers voor met name Amerikaanse artiesten en kan op die manier meteen zijn reis en verblijf bekostigen. Soms komt er nog wat anders op zijn pad. Vorig jaar toen hij in Nashville was mocht hij een nummer maken voor de Amerikaanse serie CSI. "Het was de scène van het dooie meisje op het bed", vertelt Christon.

Quote

Het was de scène van het dooie meisje op het bed

Christon

Even wennen

De mentaliteit van het zuiden is anders dan Christon in de eerste instantie gewend is. "Het enige waar ik aan moest wennen is dat ze niet zo open-minded zijn. Het is hier veel ouderwetser." Anderzijds inspireert het de zanger weldegelijk. Naast de bekende country is er namelijk ook een grote indie-scene en dat past erg in zijn straatje.

Loopingmachine

Het bijzondere van zijn plaat is dat hij bijna alles alleen heeft ingespeeld. "Toen Rigby even ophield, was ik in de studio aan het klooien met een looppedaaltje. Toen dacht ik, hé dat is gaaf!" In Nashville heeft Christon dat idee verder uitgewerkt. Zonder band en met een beetje hulp van zijn producer maakte hij het nummer 'SOS Warning'. "Met die looping machine kun je een droomwereld creëren. Dat vertalen we naar een podium."

Het kan nog even duren voor zijn album uitkomt, maar hier zie je hoe hij 'SOS Warning' heeft opgenomen in de studio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerder deze week speelde Christon het nummer met zijn loopstation ook live in het Muziekcafé:


Luister hier het gesprek met Christon terug:

Thijs
Vrijdag 02.00 - 04.00 uur
DJ: Thijs Maalderink

Ster advertentie
Ster advertentie