Programma

Nederlandse Mr. Probz scoort dance-hit met Dolly Parton

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse Mr. Probz scoort dance-hit met Dolly Parton

Opvallend nieuws uit Amerika: De Nederlandse zanger Mr. Probz is te horen op een nieuw nummer met Galantis en Dolly Parton. 'Faith' is geïnspireerd op 'Have a Little Faith in Me' van John Hiatt.

In Nederland is Mr. Probz bekend van hits als 'Waves' en 'Nothing Really Matters', maar het was de laatste jaren wat stiller rond de zanger. Tot nu dus! Zijn nieuwe nummer 'Faith' maakte hij samen met Dolly Parton en Galantis en is een hit in het buitenland.

Droomsamenwerking

Opvallend is de samenwerking zeker. Galantis maakt al jaren dancehits, zoals 'Runaway', maar voor Dolly Parton is het een eerste keer. Linus Eklöw en Christin Karlsson van Galantis laten in een interview met Rolling Stone weten dat zij al jaren hoopten op een samenwerking met de 'Jolene'-zangeres: "Ze behoorde altijd al tot één van onze droomsamenwerkingen, maar we hadden niet verwacht dat ze mee zou willen werken aan dit nummer." Toch bleek niets minder waar. "Toen ik het hoorde dacht ik: 'Dit is een nummer dat de wereld nodig heeft!'", aldus Parton.

Galantis vloog hierna direct naar Nashville om het nummer met de zangeres op te nemen. "Ik moest het nummer nog wat eigen maken, en heb er een paar spirituele dingen aan toegevoegd", vertelt Dolly Parton in datzelfde interview.

Mr. Probz

Mr. Probz was hierbij niet aanwezig, hij nam zijn deel apart op. De zanger was nog niet enorm bekend met het zangwerk van Parton, maar kende haar vooral van haar acteerwerk: "Wat ik me herinner is dat iedere keer dat zij in een film speelde, haar persoonlijkheid een positief gevoel overbracht", vertelt hij in het interview.

Nieuwe dance-hit?

Als het aan de countryzangeres ligt blijft het niet bij deze ene dancehit. "Ik weet altijd wat goed en fout is voor mezelf. Dit voelde écht goed. Ik sta er zeker voor open om meer met hen samen te werken, mocht dit aanslaan", aldus de 73-jarige Parton.

'Faith' staat op nummer 1 in de Billboard Dance/Electronic Chart. Benieuwd naar het hele nummer? Beluister hem hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Mocht je toch liever naar het origineel van John Hiatt luisteren? Van 1 tot en met 7 december kun je weer stemmen om jouw favoriete nummer in de Top 2000 te krijgen!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie