Programma

Poenie het nieuwe woord voor het vrouwelijk geslachtsdeel

  1. Nieuwschevron right
  2. Poenie het nieuwe woord voor het vrouwelijk geslachtsdeel

Poenie is door de luisteraars van De Wild in de Middag verkozen tot het nieuwe woord voor het vrouwelijk geslachtsdeel.

Gangbare naam

Het team van De Wild In De Middag ging samen met kenniscentrum Rutgers en presentatrice Sofie van den Enk op zoek naar een nieuw woord voor het vrouwelijk geslachtsdeel! Poenie was met 34,5 procent van de stemmen het populairste woord.

Sofie van den Enk is blij met dit woord: “Poenie is vrolijk en neutraal en het past goed bij het woord piemel. Het lijkt mij een prettige benaming als je het vrouwelijk geslachtsdeel bijvoorbeeld met je 4-jarige dochter bespreekt. Het maakt praten erover gemakkelijker, en dat heeft weer positieve invloed op de seksualiteit en seksuele weerbaarheid van meisjes.”

De luisteraars konden kiezen uit tummie, vagina, flamoes, poenie en yoni. In Zweden lopen ze al op ons vooruit. Daar bedacht de Zweedse variant van Rutgers 15 jaar geleden een nieuw woord dat iedereen nu gebruikt: snippa. Er zat een vrolijk promotieliedje bij dat iedereen inmiddels kent. Snippa en snopp (piemel) worden nu zonder gêne gebruikt. Dat kan in Nederland ook zomaar met het woord poenie gebeuren, want De Wild in de Middag heeft zelf ook een aanstekelijk liedje en filmpje gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Wild In De Middag

Je hoort De Wild In De Middag elke dag tussen 16:00 en 18:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: DWIDM

Ster advertentie
Ster advertentie