Programma

Nieuwe maar vertrouwde Gregory Porter-sound is TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe maar vertrouwde Gregory Porter-sound is TopSong

Deze week nog kondigde Gregory Porter aan dit jaar een nieuw album uit te brengen. De titel van het zesde studioalbum is All Rise en vers van de pers daarvan is de eerst single, 'Revival'. De track is aankomende week de NPO Radio 2 TopSong.

In 2017 bracht de soulzanger Nat "King" Cole & Me uit. All Rise mag dit album opvolgen, dus liefhebbers: reserveer 17 april alvast in je agenda om de nieuwe plaat grijs te draaien. Gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten op nieuw geluid, Porter heeft namelijk de eerste single 'Revival' al uitgebracht. Aankomende week hoor je hem extra vaak op NPO Radio 2 als TopSong.

'Revival'

Gregory laat met de eerste single een nieuwe sound horen die vrolijk en up-tempo is. Het nummer is geproduceerd door Troy Miller, die eveneens meewerkte aan muziek van Rag'N'Bone man. Die invloeden zijn dan ook duidelijk merkbaar. Gregory Porter zingt op 'Revival' over iemand die hem helpt met zijn revival, of opleving. Met zijn herkenbare klanken zingt hij eerst over zijn angst, maar er is iemand die hem hier uit haalt:

"I am afraid / But you lift me higher, out of the fire, out of the flames. / I lost the feeling when you gave me meaning again / I'm singing Revival, Revival Song."

Vernieuwend, maar herkenbaar

Twee jaar geleden was de zanger nog op bezoek bij Jan-Willem. Hier vertelde de zanger hoe bijzonder hij het Nederlandse publiek vond: "Ze zijn jong en oud, dat is heel bijzonder. In de Heineken Music Hall (nu AFAS Live, red.) zag ik mensen van alle leeftijden. Aan de ene kant klink ik heel traditioneel, maar ik probeer ook een vernieuwend geluid te brengen. Ik probeer ons allemaal samen te brengen op die manier." Dit geldt ook voor 'Revival': vernieuwend, maar absoluut herkenbaar Gregory Porter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie