Programma

André Hazes jr. viert het leven met 'Leef'

  1. Nieuwschevron right
  2. André Hazes jr. viert het leven met 'Leef'

Eén van de grootste Nederlandse zangers is jarig! Dan hebben we het natuurlijk over André Hazes (jr.). Zijn grote hit 'Leef' is op deze dag nog meer van toepassing, want André hangt vandaag de slingers op.

Hazes vertelt in een interview met HITS NL over het schrijfproces van zijn album Leef: "Mijn platenlabel had een zogeheten 'writerscamp' voor mij georganiseerd. Tijdens dit evenement werden 24 van de grootste en beste tekstschrijvers in groepjes verdeeld en zo kwamen de mooiste liedjes tot leven."

Ook 'Leef' schreef hij daar, maar waarom heet het nummer zo? "Dat is gewoon mijn denkwijze", zegt André, "het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Alles eruit halen wat erin zit. Wel met mate, anders word je alsnog niet oud, maar geniet van het enige leventje wat je hebt."

Ontmoeting met terminale patiënt

De Nederlandse rasartiest weet wel hoe hij een echt Nederlands feestje op gang krijgt. Met het nummer 'Leef' motiveert hij iedereen om van het leven te genieten. Je hebt er tenslotte maar één. Het nummer zou gaan over een ontmoeting die Hazes zou hebben gehad in een kroeg met een terminale patiënt. Deze patiënt heeft spijt van de manier waarop hij heeft geleefd. Hij heeft veel te hard gewerkt en raakte hierdoor in de problemen. Zijn advies aan Hazes? Werk minder en leef meer.

Check hieronder een live-versie van André's 'Leef' bij De Wereld Draait Door.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2016 steeg het nummer met maar liefs 1532 plekken in de Top 2000. De laatste jaren wist 'Leef' steevast de Top 2000 te halen, maar het grote stijgen blijft uit. In 2019 stond de track op plek 179, 27 plekken lager dan het jaar daarvoor.

Omslagfoto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie