Programma

Legendarisch live: Pink Floyd met Comfortably Numb

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch live: Pink Floyd met Comfortably Numb

25 jaar geleden kwam Pink Floyd zonder Roger Waters naar de Kuip. Dit zou hun laatste tour onder de naam Pink Floyd zijn.

Jaren '70

Na hun doorbraak bij het grote publiek in 1971 groeide Pink Floyd uit tot één van de grootste rockgroepen uit de geschiedenis. Albums zoals Dark Side of the Moon en The Wall hebben inmiddels een legendarische status verworven. De teksten van Roger Waters en het gitaarspel van David Gilmour bleek een gouden combinatie.

Vertrek Roger Waters

In 1983 vertrok Roger Waters echter bij Pink Floyd, maar de overige bandleden onder leiding van David Gilmour stopten niet met muziek maken. In 1994 kwam het album The Divison Bell uit. Hier hoorde uiteraard ook een tournee bij.

Zonder Waters in de Kuip

Op 5 september 1994 kwam Pink Floyd naar de Kuip, om het Nederlandse publiek te laten genieten van krakers als 'Another Brick In The Wall', 'Wish You Were Here' en 'Shine On You Crazy Diamond'. Het laatste nummer voor de toegift, 'Comfortably Numb', was voor velen de knaller van de avond. De heldere stem van David Gilmour komt hier geweldig tot zijn recht en de lichtshows herinneren het publiek direct aan de opkomst van de psychedelische rock.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Schermafbeelding Youtube

Ster advertentie
Ster advertentie