Programma

Gruwelen & griezelen

  1. Nieuwschevron right
  2. Gruwelen & griezelen

Liedjes waar je koude rillingen van krijgt en die je een beetje doen huiveren. Ook die liedjes vind je in de Top 2000. Hier staan ze op een rijtje!

Meest angstaanjagend allertijden

Michael Jacksons 'Thriller' is misschien wel het meest angstaanjaagende nummer allertijden. Het nummer werd vooral beroemd dankzij de baanbrekende videoclip waarin 'The King of Pop' danst met zombies. De clip, die maar liefst 13 minuten duurt, geeft je nog steeds rillingen over je lijf. Bekijk 'm hier.

Bekijk hieronder welke griezelliedjes er nog meer in de Top 2000 lijst staan...

#24 Thunderstruck - AC/DC
In juli 2012 werden Iraanse kerncentrales getroffen door een computervirus dat onder meer keihard 'Thunderstruck' afspeelde.

#40 Riders On The Storm - The Doors
De fluisterstem op 'Riders On The Storm' was het laatste wat Jim Morrison opnam voor zijn dood.

#79 Enter Sandman - Metallica
De gesproken tekst in 'Enter Sandman' is een oud kindergebed, opgezegd door zanger/gitarist James Hetfield en de zoon van producer Bob Rock.

#132 Jeanny - Falco
'Jeanny' is het eerste deel van een trilogie, waarvan het half voltooide slotstuk pas na Falco's dood werd afgemaakt en uitgebracht.

#215 Genesis - Mama
De sardonische lach van zanger Phil Collins in 'Mama' is gebaseerd op die van rapper Melle Mel in de Grandmaster Flash-hit 'The Message'.

#305 Love Will Tear Us Apart - Joy Division
'Love Will Tear Us Apart' is ook het opschrift op de grafsteen van Joy Division-zanger Ian Curtis

#379 Owner Of A Lonely Heart - Yes
Gitarist Trevor Rabin schreef de basis van 'Owner Of A Lonely Heart' op het toilet, gedurende "a particularly long visit."

#416 Tubular Bells - Mike Oldfield
De single 'Tubular Bells' is een ingekorte versie van het 49 minuten lange albumepos en tevens themamuziek van de horrorfilm The Exorcist

#433 Poison - Alice Cooper
'Poison' is mede geschreven door hitjesmaker Desmond Child, die eerder al de megahit I Was Made For Loving You voor Kiss schrijft.

#480 Psycho Killer - Talking Heads
'Psycho Killer' is geïnspireerd op de figuur van psycho killer Norman Bates uit de Hitchcock film Psycho.

#1415 It's A Sin - Pet Shop Boys
'It's A Sin' haalt Pet Shop Boys-zanger Neil Tennant uit naar de katholieke kerk om bepaalde leraren van zijn oude school St. Cuthberts van repliek te dienen.

#1466 Diane - Therapy?
'Diane', een song over de schokkende moord op de Amerikaanse serveerster Diane Edwards, is oorspronkelijk van hardcoreband Hüsker Dü.

Welke liedjes zijn we vergeten? Bekijk hier de hele Top 2000-lijst.

Volg Top 2000:

Ster advertentie
Ster advertentie