Programma

Dierenbezoekuur in het ziekenhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. Dierenbezoekuur in het ziekenhuis

Bijzonder! Marisca heeft een dierenbezoekuur bedacht voor een medisch centrum in Venlo.

Een hond of kat in het ziekenhuis? Op dierendag wordt er in een medisch centrum in Venlo geëxperimenteerd met een dierenbezoekuur. Jan-Willem en Jeroen bellen met initiatiefneemster Marisca.

Idee uit Canada

Marisca vertelt dat het idee komt van een concept dat al bestaat in Canada: "Ik ben op het idee gekomen na het zien van een filmpje op internet. Hierop was te zien dat een jongeman die ernstig ziek was in Canada in het ziekenhuis opgenomen was en zijn huisdier zo erg miste. Het personeel zette alles in het werk om zijn hondje op bezoek te laten komen." Het personeel krijgt het uiteindelijk voor elkaar. "Hij bleek er zo'n voordeel van te hebben bij de medische behandeling die hij daar al kreeg dat al gauw duidelijk was dat het een toevoeging was voor meerdere patienten", legt ze uit. Helaas is de jongeman overleden, maar zijn tante heeft een stichting opgericht in zijn nagedachtenis zodat andere patienten ook de mogelijkheid kunnen hebben om huisdieren te verwelkomen. Marisca wil dit nu ook graag in Nederland realiseren en begint als experiment eerst in een medisch centrum in Venlo.

Niet alle dieren zijn welkom

"Wat gek dat niemand hier eerder op is gekomen", aldus Jeroen. Marisca reageert: "Dat komt omdat mensen vaak het idee hebben dat een ziekenhuis een hele steriele omgeving is, maar dat is niet zo. De opzet is wél dat je niet zomaar met je huisdier naar binnen kunt lopen. De behandelend arts moet dan ook toestemming geven voor het bezoek, en voor de huisdieren moet een aanvraagformulier worden ingevuld."

Dit betekent ook dat niet alle soorten huisdieren toegelaten worden. Ben jij benieuwd welke dieren wél naar binnen mogen? Je hoort 't hieronder:

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6:00 en 9:00 uur op NPO Radio 2.

Afbeelding omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie