Programma

Highest Of All van DINAND is een positief protestnummer

  1. Nieuwschevron right
  2. Highest Of All van DINAND is een positief protestnummer

In De Kloosteravond geeft DINAND Tekstuele Voorlichting bij zijn nieuwste hit Highest Of All. Samen met Martine duikt hij in de betekenis achter de songtekst.

Een aantal weken geleden debuteerde Dinand Woesthoff zijn nieuwste single The Highest Of All live in Aan De Slag!, maar nu duikt hij dieper in de betekenis van het nummer: "Het is eigenlijk met liefde de barricade op. Met de liefde voor empathie en voor compassie."

Positief protestnummer

Martine ving op dat nummer een protestnummer is, maar dan wel een uiterst positief protestnummer. "Bij mij altijd", grapt DINAND. "Na bijna anderhalf jaar lockdown geldt voor mij dat het je toch, ook al zet je je beste beentje voor, meeneemt naar plekken waar je eigenlijk niet wil zijn en die je niet kent in jezelf. Er speelt natuurlijk heel veel op het moment en daar moet muziek een vertaling van zijn." Martine vindt het nummer op het eerste gehoor supervrolijk en energiek. "Maar dat kan dus gewoon samengaan", valt haar op.

Samen doen

DINAND benadrukt het belang van muziek. "Het moet reflecteren waar we zijn in de zeitgeist. Het moet resoneren met mezelf, maar het moet ook super eerlijk zijn. Het is niet allemaal prachtig en fantastisch natuurlijk, we hebben best pittige tijden op het moment." Als laatste wil hij de luisteraar op het hart drukken dat we het samen moeten doen. "Ik heb het gevoel dat we meer moeten inzien dat we elkaar moeten dragen. Dat heb ik op deze manier proberen te vertalen."

DINAND vertelt het verhaal achter het muzikale intermezzo in het nummer. Check daarvoor het fragment!

De Kloosteravond

Je hoort De Kloosteravond elke zondagavond van 22.00 tot 24.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie