Programma

Hamvragen op een rij

  1. Nieuwschevron right
  2. Hamvragen op een rij

In Gijs 2.0 stelt Gijs Staverman iedere dag naar aanleiding van het nieuws een boterhamvraag, een hamvraag tijdens de lunch!

Snel rennen?

Tijdens het EK atletiek doet een recordaantal Nederlandse renners mee, namelijk maar liefst 43! Nou wordt er gezegd dat Nederlanders geen goede renners zijn vanwege hun lichaamsbouw, maar Dafne Schippers liet anders blijken. Zij won goud op de 100 meter. Wat maakt dat zij zo snel kan rennen?

Wie is Jut?

Tijdens carnaval was Onno Hoes de 'Kop van Jut' tijdens Carnaval. Hij werd in de stad Maastricht flink op de hak genomen worden na het uitlekken van zijn relaties met jonge mannen. Maar... waar komt die term 'Kop van Jut' eigenlijk vandaan? Wie was eigenlijk Jut?

Ondergronds internet?

We kennen allemaal het 'normale' internet, maar er is nog een heel ander internet waar wij eigenlijk nooit mee te maken hebben: het ondergrondse internet. Sommige mensen maken miljoenen aan de handel in illegale middelen. Wat is dit ondergrondse internet eigenlijk?

Wat zegt een auto?

Uit een onderzoek bleek dat vooral het merk Landrover, Volkswagen en BMW veel worden gestolen. Wat zegt zo'n merk auto eigenlijk over jou? Rob Bosveld houdt zich bezig met de betekenis van merken. Gijs haalt ook een aantal luisteraars aan die op zijn Facebook hun eigen merk hadden geplaatst.

Waarom kijken we horror?

Sommige mensen genieten er van om heerlijk te griezelen bij een horror. Waarom kijken wij überhaupt naar horrorfilms? Wat blijkt: het is heel leerzaam...

Ster advertentie
Ster advertentie