Programma
BNNVARA

Zilveren medaille winnaar Ramsey Angela spreekt over een gouden toekomst

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Zilveren medaille winnaar Ramsey Angela spreekt over een gouden toekomst

Ramsey Angela behoorde tot één van de grootste verrassingen van de afgelopen Olympische Spelen. Dolf Jansen sprak in Spijkers met Koppen met de atleet.

Samen met zijn team sprintte hij naar een zilveren medaille, terwijl Nederland normaal gesproken niet voorkomt in de rij van de acht beste op de 400 meter.

Progressie gemaakt

Het feit dat de Olympische Spelen van Tokio waren uitgesteld, bracht voor Ramsey Angela en zijn team alleen maar voordelen mee. Sterker nog, hierdoor hebben ze een medaille binnen kunnen slepen. Ramsey vertelt: “Andere landen hebben in het jaar van de uitgestelde Olympische Spelen niet de progressie gemaakt die wij wel hebben gemaakt." De 21-jarige hordeloper kijkt zelfverzekerd naar een toekomst waarin hij nog veel gaat groeien. "Ik zie mezelf zelfs nog 10 jaar doorgaan." Volgend jaar is het WK Atletiek in de Verenigde Staten en daar hoopt Ramsey, samen met zijn team, het gastland achter zich te laten en goud te winnen.

Alleskunner

De Curaçaose hordeloper houdt zich niet alleen bezig met sport, maar ook met fotografie en muziek. De foto’s die Ramsey maakt zijn niet van collega’s in actie, maar hij maakt liever portretten waar een verhaal aan hangt. Ook speelt Ramsey, niet onverdienstelijk, piano. Het piano spelen geeft hem rust. De rust die hij ook bewaarde tijdens zijn 400 honderd meter.

Ramsey is een voorbeeld voor andere, nog jonge sporters. Ondanks dat de atleet een goede uitstraling en prestaties heeft, verbaast hij zich hierover. "Ik heb er nooit echt bij stil gestaan dat dit zou kunnen gebeuren."

Bekijk het hele fragment met Ramsey Angela hieronder terug:

Spijkers met Koppen

Je hoort Spijkers met Koppen elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: BNNVARA

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie