Programma

Waylon blij Bart verrast door 'ontdekker'

  1. Nieuwschevron right
  2. Waylon blij Bart verrast door 'ontdekker'

Waylon treedt in de halve finale van het Songfestival op voor een miljoenenpubliek. Tijdens zijn eerste optreden was dat wel anders. Zijn 'ontdekker' hangt als verrassing voor Waylon aan de telefoon in de uitzending van Bart.

Camping 't Haasje

Waylon is een jaar of tien als hij voor het eerst het podium bestijgt. De zanger maakt als Young Waylon zijn opwachting tijdens de playbackshow op camping 't Haasje in Oosterhout. Het is campingeigenaar Thijs van Nunen die de muzikant een kans geeft. Van Nunen is dat optreden nooit meer vergeten. "Ik kan het me nog goed herinneren", zegt hij aan de telefoon. Waylon weet er ook nog wel het één en ander van: "Ik kan me jouw dochters nog goed herinneren."

Pauze-act met eigen wil

Volgens Thijs weet Waylon als kind al behoorlijk goed wat hij wel en niet wil. Het levert een probleem op voor de campingeigenaar: "We hebben altijd veel activiteiten op de camping. Eén van die activiteiten is de kinderplaybackshow. Waylon wilde ook graag meedoen, maar die wilde zelf zingen in plaats van playbacken. Uiteindelijk werd hij dus de pauze-act."

Verdienmodel

Waylon heeft goede herinneringen aan zijn tijd op de camping: "We stonden op een trekkersveldje met alleen maar Rotterdammers en Hagenezen. Die liepen de hele dag op elkaar te schelden met de meest geniale woorden die je kan bedenken." De campinggasten hebben al snel in de smiezen dat er een getalenteerd kind bij ze op het terrein staat. Ze proberen daar dan ook gretig gebruik van te maken. Young Waylon bedenkt daarom een verdienmodel: "Dan liep ik daar rond met m’n gitaar en wilden ze dat ik een liedje speelde. Dan had ik zogenaamd geen plectrum bij me en zei ik: ‘Heeft u een gulden of een knaak?' Die verdween dan vervolgens in m’n zak.”

Beluister het gesprek hier terug:

Waylon wordt verrast door de eigenaar van camping 'T Haasje

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie