Programma
KRO-NCRV

De Gouden Strot van Rod Stewart

foto: ANP foto
  1. Nieuwschevron right
  2. De Gouden Strot van Rod Stewart

Het is weer tijd voor De Gouden Strot! Emmely eert iedere week de beste, meest unieke en opvallende zangers en zangeressen. Deze week is de enige echte 'song and dance man' aan de beurt. Het is Rod Stewart!

Sir Roderick David (Rod) Stewart is geboren op 10 januari 1945 in Highgate Londen. Rod heeft in zijn jeugd maar twee passies: zingen en voetbal. Hij probeert eerst om professioneel voetballer te worden en is goed op weg, tot de scout van de voetbalclub Brentford FC hem toch niet kiest om mee te doen in het hogere team. Uiteindelijk besluit Rod voetbal opzij te zetten en zich te focussen op zijn muziekcarrière.

Keep on rock'n

In de jaren 60 begint zijn muziekcarrière simpel. Hij begint als een straatmuzikant samen met Wizz Jones en reist door Europa om zijn muziek te delen met mensen. Na een tijdje gaat hij verder met andere muzikanten en komt hij in 1967 bij The Jeff Beck Group terecht. Het succes is er nog niet, maar hij creëert wel een naam in de muziekindustrie. Een aantal jaar later vertrekt hij samen met Ron Wood, bassist van The Jeff Beck Group, naar band The Faces. Hier wordt hij internationaal bekend door hun verschillende hits uit de jaren 70, en ontwikkelt hij ook zijn unieke stem die we vandaag kennen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Every Picture Tells A Story

In 1971 maakt Rod Stewart geschiedenis met zijn tweede soloalbum Every Picture Tells A Story. Niet alleen is dit de doorbraak voor Rod, maar het album en single Maggie May zijn tegelijk nummer 1 in Groot-Brittannië en Amerika: een daad die niemand eerder bereikte. Door deze prestaties zijn het album, de band The Faces en Rod zelf ook nog eens in de Rock & Roll Hall Of Fame opgenomen. Een grotere eer bestaat niet. Maar dat betekent niet dat Rod stil gaat zitten. Hij brengt talloze singles en albums uit en is nog lang niet klaar met zijn muziekcarrière. Rod speelt regelmatig met andere artiesten of maakt zelf muziek. Kortom, van deze rocklegende kunnen we nog even van genieten. Welkom in de lijst Rod Stewart!

De Gouden Strot

Na een succesvolle reeks van Het Gouden Trommelvlies en De Gouden Snaar, waarin de beste drummers en basgitaristen ter wereld in de schijnwerpers werden gezet, is het tijd voor iets nieuws. In De Gouden Strot eert Emmely dit keer de beste zangers in Nederland en over de grenzen. Want ja, Het Oor Wil Ook Wat!

Ster advertentie
Ster advertentie