Programma

'E-Lo' is TopSong!

  1. Nieuwschevron right
  2. 'E-Lo' is TopSong!

Chris Martin brengt deze week onder het pseudoniem 'Los Unidades' samen met onder meer Pharrell Williams de track 'E-Lo' uit. Deze wordt direct bekroond met de NPO Radio 2 TopSong!

Bijzondere samenwerking

Op 'E-Lo' zijn niet alleen Chris Martin en Pharrell Williams te horen. Ook singer-songwriter en rapper Jozzy werkt mee aan de track. Daarnaast zijn de zanglijnen van de reeds overleden Miriam Makeba op de track te horen. Makeba weet als één van de eerste Afrikaanse muzikanten wereldwijde erkenning te krijgen voor haar muziek, waarna ze zich haar hele leven inzet als burgerrechtenactiviste.

Global Citizen

'E-Lo' staat op de Global Citizen EP 1 die vandaag gereleased wordt. De EP bevat, naast Pharrell, Jozzy en Makeba, samenwerkingen met onder meer producer David Guetta en de Britse rapper Stormzy. De opbrengsten van de plaat gaan naar de internationale belangenorganisatie Global Citizen. Dit goede doel zet zich in om extreme armoede vóór 2030 te beëindigen, als speerpunt van de zeventien ‘Global Goals’ waaraan wereldleiders zich in 2015 hebben gecommitteerd. De EP release valt samen met het gelijknamige popfestival Global Citizen, waar Pharrell Williams & Chris Martin, Ed Sheeran, Eddie Vedder, Beyoncé en Jay-Z onder meer zullen optreden.

​Beluister de track hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spotify-playlist

De TopSong wordt wekelijks door de dj's van NPO Radio 2 gekozen tijdens het dj-overleg. Abonneer je ook op onze Spotify-playlist waar je alle NPO Radio 2 TopSongs vindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie