Programma

Muziek maakt gelukkig

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziek maakt gelukkig

Een hoop slimme mensen zijn het er over eens: met muziek bezig zijn is goed voor je!

Rennen

De 'runner's high' wordt het genoemd: die epische rush die kenners vergelijken met een goeie drug. Anderen zeggen dat de kick alleen komt van de prestatie, of zelfs de opluchting... Wij vinden het prima, zolang het endorfine-niveau maar stijgt! Met Survivor, bijvoorbeeld.

Zingen

Niet alleen rennen maakt wonderstofjes vrij. Zingen, en dan vooral samenzingen (zoals Jimmy Fallon graag doet) geeft de hormonen endorfine en oxytocine vrij en de sociale interactie bij koorzang zou bloeddrukverlagend zijn en depressies voorkomen. Lekker die karaokebar in dus.

Springen

Voor mensen van de 21e eeuw is springen minder belangrijk; we hebben immers trapjes, liften, webshops... En de meesten van ons zijn geen Masai-krijgers. Toch blijven we bezig: De term aerobics doelt op 'zuurstof voor leven', en werd in 1875 in het leven geroepen. Hoe meer zuurstof, hoe meer leven! We dagen je uit om tijdens House Of Pain's 'Jump Around' stil te blijven zitten.

Dansen

Dansen is niet alleen goed voor je ritmegevoel en sociale vaardigheden, onderzoekers bij de Stanford universiteit tonen aan dat het zelfs slimmer maakt! Dansen is bewezen ook een sterk wapen tegen dementie. Een van de populairste dansplaten is van New Order. Laat je door titel van het nummer niet uit het veld slaan.

Genieten

Ontspanning, rust nemen, de wind in je haar voelen… Al deze ont-stressende factoren dragen bij aan een geestelijk welzijn en gelukkiger mens! Dus, als je het even niet trekt, neem een muzikaal momentje met een plaat die bewezen voor ontspanning zorgt: 'Strawberry Swing' van Coldplay!

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie