Programma

Sander gaat voor duurzaam

  1. Nieuwschevron right
  2. Sander gaat voor duurzaam

De kok des vaderlands, Pierre Wind bracht een voedselpakket langs bij Sander de Heer. De kok daagt hem uit om 4 avonden zo bewust mogelijk te koken.

Op de dag van de duurzaamheid sprak Sander de Heer met Pierre Wind. De chef vindt dat Nederlanders voorzichtiger en bewuster om moeten gaan met eten.

Kijkje in de prullenbak

Vaak zijn de ogen toch groter dan de maag. Sander probeert bewust te koken maar toch kookt hij vaak te veel. "Ik kijk in de prullenbak en dan schrik ik wel". Sander belde daarom met Pierre om wat tips te krijgen.

800 miljoen kilo

"We gooien per persoon 50 kilo aan eten weg, dat is gewoon 800 miljoen kilo per jaar!" geeft Pierre aan. Volgens de kok zou een boodschappenlijstje al heel erg helpen. Vaak gooit Sander het eten maar weg omdat het een dag over datum is. Pierre heeft daarvoor wel een hele aparte tip. Luister hier

‘Lullig boodschappenlijstje’

Sander denkt dat hij wel duurzaam leeft maar dat kan volgens Pierre veel beter. "Dan moet ik zeker boodschappen gaan doen met zo’n lullig boodschappenlijstje?" geeft Sander aan. Waarop deze hem uitdaagde: "Jongen, luister nou even, dat boodschappenlijstje regel ik voor je. Het enige wat ik van jou vraag is om 4 dagen met dat lijstje te koken".

Doe mee

De Kok des vaderlands kwam maandag 13 oktober het pakket afleveren bij Sander in de studio van Radio 2. Sanders’ eigen verslaggever Wendy en nieuwslezer Carmen Verheul doen met hem mee. Daarnaast ontvangen 5 luisteraars hetzelfde pakket van het Voedingscentrum. En als klap op de vuurpijl geeft Pierre ook nog een prijs weg! Luister hier

Lijstje

Het lijstje is bestemd voor twee personen en het is de bedoeling dat er niks bij gekocht wordt . Kan Sander een beetje koken? "Nouja ik sta vaak in de keuken, ik kan ermee uit de voeten". Sander gaat de strijd aan met Wendy en Carmen. Op 17 oktober gaat gekeken worden wie het zuinigste gekookt heeft. Degene met zo min mogelijk producten over wint de wedstrijd.

De eerste maaltijden

De eerste paar maaltijden zijn gemaakt: wraps, prei-wortelsoep en bosui burgers. "Het was lastiger dan ik dacht" geeft Sander aan. Het voedsel wat Sander overhield op de eerste dag viel gelukkig mee. Alleen wat moet je doen met al die plastic verpakkingen? Pierre legt uit

Pastadag

De tweede dag heeft Sander een simpele pasta gekookt. De creativiteit ligt hoger bij nieuwslezer Carmen Verheul. Zij maakte gebruik van de oven om een overheerlijk gerecht te maken.

Verbrande wraps

Koken is lastiger dan gedacht. Sander heeft namelijk zijn wraps laten verbranden. "Ze zijn nogal donkerbruin". Een creatieve luisteraar weet wel raad met deze verbrande wraps: luister hier

Ga samen met Sander de uitdaging aan! Bekijk het boodschappenlijstje hier

Ster advertentie
Ster advertentie