Programma

Ruud De Wild maakt live-uitzending met daklozen

  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud De Wild maakt live-uitzending met daklozen

Op donderdag 12 december maakt Ruud de Wild een speciale uitzending vanuit een daklozenopvang in Amsterdam.

In het hart getroffen door het leven van daklozen en de opvang Het Stoelenproject, wijdt Ruud de Wild op donderdag 12 december de hele uitzending van De Wild in de Middag aan het lot van daklozen. Met Thijs Maalderink en Georgina Gulsen zendt Ruud twee uur lang live uit vanaf de locatie Het Stoelenproject in Amsterdam.

Ruud de Wild: “Toen ik een aantal maanden geleden voor het eerst van Het Stoelenproject hoorde, greep het mij meteen aan. De vrijwilligers van deze stichting zijn een voorbeeld van hoe je met je medemensen zou moeten omgaan. Ik wil in De Wild in de Middag de luisteraar laten voelen wat een dakloze meemaakt en wat Het Stoelenproject voor hen betekent.”

Reportages en optreden René Froger

Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld, van nog geen 18.000 in 2009 naar bijna 40.000 mensen in 2019. In Amsterdam is Het Stoelenproject de meest laagdrempelige avond- en nachtopvang van dak- en thuislozen. In het najaar en de winter verblijven elke avond en nacht 50 mensen in de opvang. Bij de opvang is ook een uitgiftepunt van de voedselbank. Naast gesprekken met vrijwilligers en een dakloze, zijn er reportages te horen die gemaakt zijn door sidekicks Georgina en Thijs. Verder een intiem en akoestisch optreden van niemand minder dan René Froger, die zelf ambassadeur is voor Voedselbanken Nederland.

Quote

Ik wil in De Wild in de Middag de luisteraar laten voelen wat een dakloze meemaakt en wat Het Stoelenproject voor hen betekent

Ruud de Wild

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Wild in de Middag live vanuit Het Stoelenproject
Donderdag 12 december van 16:00 uur tot 18:00 uur op NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie