Programma
BNNVARA

Luisteraar Sandra is op Rhodos: 'Eilandbewoners heel erg ongerust'

foto: ANP / eigen fotofoto: ANP / eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraar Sandra is op Rhodos: 'Eilandbewoners heel erg ongerust'

Zware bosbranden teisteren nog altijd het Griekste eiland Rhodos. Veel Nederlandse toeristen maken de ernstige situatie van dichtbij mee. Eén van hen is NPO Radio 2 luisteraar Sandra.

Honderden brandweermannen zijn op het Griekse eiland uitgerukt om de zware bosbranden te bestrijden. Wat bemoeilijkt wordt door de krachtige wind die daar op dit moment staat en het vuur steeds verder verspreidt. Ondertussen is er op een eiland een grote evacuatie gaande en hebben ruim 19.000 mensen hun huis of vakantie-accommodatie verlaten. Veel toeristen wachten op het vliegveld op een vlucht naar huis.

'Hele tijd in de gaten gehouden'

Luisteraar Sandra is ook op Rhodos, maar hoeft haar accommodatie vooralsnog gelukkig niet te verlaten. "We zitten in het noorden en het is hier heel veilig, we zitten ongeveer 40 á 50 kilometer van de brandhaarden vandaan", legt Sandra in Jan-Willem Start Op! uit. "Toen het begon heb ik het wel de hele tijd in de gaten gehouden. Want je weet nooit hoe die wind waait en welke kant het zich op ontwikkelt. Maar het is helemaal de andere kant op gegaan. Je merkt er hier ook bijna niks van, dat is heel dubbel."

'Toon veranderde'

Sandra komt al jaren op het eiland en spreekt er veel eilandbewoners. "Je merkte zaterdag, toen het wel escaleerde, dat de toon veranderde. Ze zijn heel erg ongerust", vertelt Sandra. "De mensen die we spreken, die we kennen die zijn heel erg bezorgd."

Bekijk hieronder het hele gesprek met Sandra:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie