Programma

Halloween: 6 enge clips

  1. Nieuwschevron right
  2. Halloween: 6 enge clips

Het is Halloween! De nacht waarin spoken rondvliegen en zombies uit hun graven komen. Tijd om even lekker weg te griezelen met zes duistere clips.

'Thriller'

'Thriller' van Michael Jackson hebben veel mensen al gezien, maar hij kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Als je denkt dat de video met zijn 14 minuten lang duurt, dan kom je daar wel van terug als je die van 'Ghosts' hebt gezien. Deze videoclip van Michael Jackson duurt maar liefst 35 minuten en is ook nog eens om de rillingen van te krijgen.

'Firestarter'

'Firestarter' van The Prodigy is gefilmd in een lange metro tunnel. Met zijn haar en de enge blik in zijn ogen lijkt zanger Keith Flint wel bezeten. Alhoewel er geen vuur in de video te zien is, vindt de brandweer dat de videoclip oproept tot brandstichting.

'Rock DJ'

Aan het begin van de clip heb je nog niet in de gaten wat voor onheilspellends er staat te gebeuren. Robbie Williams probeert de aandacht van de vrouwelijke DJ te trekken, maar als dat nog niet is gelukt nadat hij zijn kleren heeft uitgetrokken, begint hij maar aan zijn eigen vlees. Best scary!

'Lullaby'

Slaapliedjes zijn bedoeld om kinderen in slaap te krijgen, maar als The Cure hun 'Lullaby' zingt ga je nog lang niet naar bed, en zeker niet na het zien van de angstaanjagende videoclip. Het liedje zelf is ook gebaseerd op de nachtmerries die zanger Robert Smith als kind had.

'Where The Wild Roses Grow'

Als de clip begint en je de lijkbleke benen van Kylie Minogue in het water tussen het riet ziet liggen, dan krijg je al een vaag vermoeden dat er iets niet klopt. Als daarna Nick Cave zijn met bloed doordrenkte handen in het water wast weet je het zeker. Kippenvel!

'Somebody's Watching Me'

In de clip zie je Rockwell in een behekst huis lopen waarin al je angsten werkelijkheid worden. Kraaien die opgezet lijken, enge figuren in je kast en onder je bed, grafstenen in de tuin en het continue gevoel dat je wordt achtervolgd. En natuurlijk de douchescènes die je aan de film Psycho doen denken. Brrrrrrr.

Ster advertentie
Ster advertentie