Programma

Beth Hart over haar single 'Leave The Light On'

  1. Nieuwschevron right
  2. Beth Hart over haar single 'Leave The Light On'

Beth Hart is jarig! In een aflevering van Top 2000 a gogo vertelt ze het verhaal achter haar single 'Leave The Light On'.

Oude huis

Beth Hart neemt ons in de auto mee naar de plek die haar in één klap terug in de tijd brengt. Als ze de straat in rijdt waar ze zestien jaar lang heeft gewoond, begint ze te vertellen: "We verhuisden hierheen in de periode dat ik het ergst verslaafd was aan drank en drugs. Dat witte huis is waar ik gewoond heb, maar ze hebben het wel flink opgeknapt. Hier heb ik 'Leave The Light On' geschreven."

Quote

Er is een tijd geweest dat ik niet meer wilde leven en ik mezelf dood hongerde. Ik gebruikte van alles, omdat ik hoopte dat ik dood zou gaan.

Beth Hart

Moeilijkste periode uit haar leven

"17 and I'm all messed up inside. I cut myself just to feel alive," zingt Hart terwijl ze thuis achter de piano is gekropen. Het is zomaar één van de vele pakkende zinnen uit de track, die gaat over de moeilijkste periode uit het leven van de zangeres. "Er is een tijd geweest dat ik niet meer wilde leven en ik mezelf dood hongerde. Ik gebruikte van alles, omdat ik hoopte dat ik dood zou gaan," vertelt ze.

Vol vertrouwen de toekomst in

Hart praat openhartig over haar bipolaire stoornis en de gevolgen die dit heeft voor haar dagelijks leven. Ze legt uit dat ze de manische fase het engste vindt: "Op dat moment wil ik alleen maar drinken en mezelf snijden." De zangeres realiseert zich dat ze stemmingswisselingen zal hebben, maar ondanks dat gaat ze vol vertrouwen de toekomst in. "Muziek geeft me plezier en helpt me door het leven heen, maar de grootste zegeningen zijn mijn man Scott en mijn ouders."

Bekijk het hele verhaal hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 stond Beth Hart drie keer in de Top 2000 met 'Leave The Light On' als hoogste notering op 211.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie