Programma
BNNVARA

René draagt na 23 jaar een liedje op aan zijn verongelukte broer

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. René draagt na 23 jaar een liedje op aan zijn verongelukte broer

Morad El Ouakili besprak donderdagavond een beladen muzikaal onderwerp: nummers voor uitvaarten. Hij sprak erover met René, die vertelde over het nummer dat hij op wilde dragen aan zijn overleden broer.

In het item De Ballen van Morad haalt de dj iedere avond een bal uit een gigantische ballenmachine in de studio. Iedere bal heeft een cijfer, die staat voor een bepaalde muzikale categorie. Donderdagavond kwam een beladen onderwerp uit de machine gerold: uitvaarthits.

Morad belde met René, die het aangrijpende verhaal van de verjaardag van zijn broer in 1999 vertelde. "Er stond een cd van The Smashing Pumpkins op, en dan komt Disarm langs. Toen zei m'n broer: 'Als ik ooit doodga, dan moeten ze dit voor me draaien.' Dat maakte toen niet zoveel indruk, hij was net 26 jaar geworden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uit het leven gerukt

Maar vier maanden later, in de zomer van 1999, slaat het noodlot toe: de broer van René komt om het leven bij een motorongeluk. "23 jaar later komt het nog steeds zo hard binnen", vertelt René. "Iedereen was in shock, ik ook. Als iemand ziek is, leef je er naartoe, maar hij werd zo uit het leven gerukt."

Wanneer René in 1999 afscheid neemt van zijn broer, is hij in alle verwarring het gesprek op die verjaardag vergeten, en worden The Smashing Pumpkins niet gedraaid op de uitvaart. 23 jaar later draagt hij Disarm alsnog aan hem op.

Bekijk het gesprek hieronder:

Met Morad

Je hoort Met Morad iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie