Programma

'R&B-ABC' met Anthony Hamilton

  1. Nieuwschevron right
  2. 'R&B-ABC' met Anthony Hamilton

Grammy-winnaar geeft op zondagmiddag opfriscursus 'het ABC van R&B'.

De artiest:

Anthony Hamilton

Het tijdstip:

Zondag 10 juli 16:45 @ Maas

Bekend van:

'40 Feet from stardom' was ooit het begin voor Anthony Hamilton: als backing vocalist van superster d'Angelo verdient hij zijn eerste strepen. Naast samenwerkingen met o.a. Jill Scott en Angie Stone scoort hij in thuisland Amerika de R&B hit 'Charlene'. Filmkenners kennen Hamilton ook van de soundtrack van Tarantino's Django Unchained ('Freedom').

Nu al zestien Grammy-nominaties op zak, dat belooft wat!

De sfeer is:

Net als de goeie oude tijd! Dat wil zeggen, iedereen die in zijn of haar jeugd van onvervalste R&B kon genieten doet dat hier weer. Want echte R&B is tijdloos: mooie vrouwen die levens redden en ook nog eens kunnen koken, lekkere vrijpartijen en natuurlijk een gezonde dosis 'Amen' voor de Heer. Anthony Hamiltons stem is niet omver te krijgen, en ook zijn drie mannelijke achtergrondzangers krijgen meermaals een eigen applaus. En verdiend.

Het beste moment:

Even wordt het serieus en verplaatsen we ons van de 'old school' naar het hier en nu, wanneer ook Anthony Hamilton zich als zwarte Amerikaanse man uitspreekt tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten.

Het citaat:

Quote

Please, stop shooting our babies

Anthony Hamilton

Hét nummer:

Wanneer Hamilton het publiek uitnodigt even mee te zingen, begint het applaus al: de bekendste song 'Charlene' is weer r&b op zijn meest vertrouwd en een volle Maas geniet er zichtbaar van.

De tweet:

Het eindoordeel:

Een beetje God, een beetje politiek en een hele flinke dosis 'loving', wat wil je nog meer op een zondagmiddag? Bij de ballads was het stil, bij de steps en dansplaten was het swingen en zelfs de Tour De France spiekende heren doen een oortje uit.

Mmmmm, dat was lekker.

Ster advertentie
Ster advertentie