Programma

Maurice de Hond over anderhalvemetersamenleving: 'Onnodig'

  1. Nieuwschevron right
  2. Maurice de Hond over anderhalvemetersamenleving: 'Onnodig'

In de nieuwe aflevering van de podcast Heb een Mening! spreekt Rick van Velthuysen met opiniepeiler en datawetenschapper Maurice de Hond over de corona-aanpak van de WHO en het RIVM.

Waar de World Health Organization (WHO) vooral met onheilspellende cijfers komt, presenteert de Hond zijn conclusies vaak aan de hand van wereldwijde rapporten en statistieken. De organisaties hebben veel kritiek op de Hond en dat is voornamelijk gebaseerd op het ontbreken van zijn medische wetenschappelijke kennis.

Is de anderhalvemetersamenleving nodig?

Toch komen de WHO en het RIVM langzaam terug op die conclusie nu 239 wetenschappers uit 32 verschillende landen vorige week in een brief een dringend appèl hebben gedaan op de organisaties. De landen pleiten ervoor om bij de verspreiding van het virus toch vooral te kijken naar aerosolen, kleine waterdruppeltjes in de lucht zoals wolken en mist, en ventilatie. Dat is precies waar Maurice de Hond al weken op hamert.

In deze aflevering van Heb een mening! deelt de opiniepeiler zijn visie op de maatregelen, waaronder het gebruik van mondkapjes, en legt hij uit waarom hij de anderhalvemetersamenleving op dit moment volstrekt onnodig vindt.

Luister hieronder naar het hele gesprek:

HEB EEN MENING!

In de podcast Heb een mening! trekt Rick het land in om bekende en minder bekende Nederlanders uit te dagen zich uit te spreken over prangende en actuele zaken. "Ik laat geen ruimte voor grijs gebied en vage nuances. Maak van je hart geen moordkuil. Spreek je uit. Heb een mening!”, aldus Rick.

Heb Een Mening! wordt iedere eerste en derde woensdag van de maand gereleased via NPO Radio 2 en de bekende podcastplatformen.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie