Programma

Blackbird strijkt neer in Liedjeslust met Dolf Jansen

  1. Nieuwschevron right
  2. Blackbird strijkt neer in Liedjeslust met Dolf Jansen

Nog maar nauwelijks bekomen van de Nationale Tuinvogeltelling 2021 ontvangt Dolf Jansen in zijn podcast Liedjeslust Merel Koman, maar hij mag Blackbird zeggen.

Vorig jaar een meer dan fijne debuutplaat, een paar weken geleden schitterend op Noorderslag, nu in de Liedjeslust-studio om te praten over liedjes, lyrics en liefde voor het vak: schrijven, zingen, spelen, performen...

Van Joni Mitchell tot Taylor Swift

Dolf en Merel gaan samen langs A Case of You van Joni Mitchell. De emotie is hoorbaar bij Merel. Ze luisteren naar Lianne La Havas die stoer én gevoelig is, ze kiezen tussen een liedje van Maren Morris (To Hell and Back) en een liedje van Merels eigen band (Lost In The Middle) en ze vinden elkaar bijna onverwacht bij Taylor Swift: And isn't it just so pretty to think / All along there was some / Invisible string / Tying you to me?

Die onzichtbare draad was er, en is er, en dat levert een fijn gesprek en fijne liedjes op.

Liedjeslust

Liedjeslust is voortgekomen uit Afslag Thunder Road. "Het is een grote vreugde om met makers, tekstschrijvers en muzikanten over liedjes en lyrics te spreken. Ik verheug mij de komende weken op gasten als Marike Jager, Blackbird, Jacqueline Govaert en Mr a balladeer", vertelt Dolf. In Liedjeslust neemt een gast zelf drie liedjes mee en vertelt over de teksten en waarom het zo mooi is. Dolf voegt er ook zelf nog een liedje aan toe.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie