Programma
BNNVARA

Giel Beelen ontvangt Marconi Oeuvre Award

foto: Elvin Boer
  1. Nieuwschevron right
  2. Giel Beelen ontvangt Marconi Oeuvre Award

De Marconi Oeuvre Award gaat dit jaar naar Giel Beelen! Hij werd live tijdens zijn uitzending op NPO Radio 2 overvallen door zijn vriend en radio-collega Gerard Ekdom.

De jury van de Marconi Award zegt over Beelen: “Giel is een monstertalent dat keer op keer boven zichzelf uitstijgt”. Verder schrijft de Marconi-jury haar rapport: “Achter zijn naam staan ontelbaar veel radioshows met dito hoogtepunten. ‘s Nachts, ‘s ochtends of in de avond: op ieder tijdstip weet hij zichzelf te bewijzen en laat hij horen dat radio méér is dan praatje-plaatje. Een uitzending van Giel is nooit standaard. Als luisteraar ben je constant benieuwd naar wat er gaat komen”.

Zo werd Giel overvallen door Gerard Ekdom..

Giel Beelen ontvangt Marconi Oeuvre Award uit handen van Gerard Ekdom

Video niet beschikbaar

Loopbaan

Het komende radiojaar zal Giel voor het eerst in zijn vijfentwintig jaar lange loopbaan niet op radio te kunnen horen, vanwege zijn geplande wereldreis. Sinds zijn landelijke debuut op Radio 3FM in 1997 is hij niet meer weg te denken uit de ether. Van ‘Pyjama FM’ en ‘De Dopeshow’, via ‘GigaGiel’ en de 3FM-ochtend, naar avonturen bij ‘OnStage’ en op Radio Veronica, tot zijn huidige avondshow op NPO Radio 2: Giel is overal en staat altijd aan. Giel was daarnaast één van de initiatoren van het ‘Glazen Huis’ en brak in 2014 (met 198 uur en 10 seconden!) het wereldrecord radiomaken. Hij won vier keer eerder een Marconi Award, voor ‘beste presentator’.

Marconi Awards

De Marconi Awards zijn prijzen die sinds 1996 door een vakjury worden uitgereikt aan radioprogramma's en radiopresentatoren. In 2021 won Stefan Stasse de Marconi Oeuvre Award. Naast de oeuvre award worden er ook prijzen uitgereikt voor beste zender en beste nieuwkomer. Voor laatstgenoemde categorie is dit jaar NPO Radio 2-dj Desiree van der Heiden genomineerd.

De Marconi Awards worden op donderdag 26 januari uitgereikt tijdens De RadioRing. Begin januari wordt aangekondigd wanneer de stembussen open gaan voor de 17e editie van de RadioRing.

Ster advertentie
Ster advertentie