Programma

Griezelliedjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Griezelliedjes

Tijd voor kippenvel, een bonkend hart, koude rillingen en angstzweet want het is Halloween! Hier een lijstje met angstaanjagende liedjes...

Thriller - Michael Jackson

Een angstaanjagende clip die niet mag ontbreken is die van Michael Jacksons 'Thriller'. Het nummer werd vooral beroemd dankzij de baanbrekende videoclip waarin 'The King of Pop' danst met zombies. De clip, die maar liefst 13 minuten duurt, geeft je nog steeds rillingen over je lijf. Bekijk 'm hier.

Psycho Killer - Talking Heads

Het nummer 'Psycho Killer' heeft dan wel niet een angstaanjagende clip maar het nummer is zelf al griezelig genoeg. David Byrne van de Talking Heads schreef het nummer in 1975, pas twee jaar later werd het opgenomen. Het gaat over de gedachtes van een moordenaar.

Creep - Radiohead

Het nummer 'Creep' van Radiohead gaat over het gevoel om je angstaanjagend te voelen. Zanger Tom Yorke gaf aan dat het nummer gaat over verliefd zijn op iemand maar je niet goed genoeg voelen.

Riders On The Storm - The Doors

Een nummer om bang van te worden is 'Riders On The Storm' van The Doors uit 1971. Het is het laatste nummer dat Jim Morrison opnam voor zijn dood. Het nummer gaat over de "killer on the road", en is een verwijzing naar een script dat Morrison schreef genaamd The Hitchhiker. Hij zou daarin een lifter spelen die mensen gaat vermoorden.

Where The Wild Roses Grow

'Where The Wild Roses Grow', van Nick Cave and The Bad Seeds in duet met zangeres Kylie Minogue, is speciaal geschreven voor Kylie. Zanger Nick Cave wilde altijd al een nummer schrijven voor haar, alleen hij vond ze nooit geschikt. Tot dit nummer. Het gaat over een dialoog tussen een moordenaar en zijn slachtoffer. Niet echt romantisch maar wel een hit! Bekijk de clip hier

Zie hieronder de huiveringwekkende Spotify speellijst:

Van welk nummer krijg jij koude rillingen?

Ster advertentie
Ster advertentie