Programma
BNNVARA

Dit is het verhaal achter 'Kijk Ons Nou' van Snelle en Metejoor

foto: Wout & Frank (BNNVARA)
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is het verhaal achter 'Kijk Ons Nou' van Snelle en Metejoor

Snelle bracht deze week zijn eerste internationale samenwerking uit. Toch zocht de Nederlander het dicht bij huis, want hij werkte samen met de Vlaamse hitsensatie Metejoor. Beide heren schoven aan bij DJ's Frank van 't Hof en Jeroen Kijk in de Vegte.

Snelle heeft inmiddels geen introductie meer nodig, maar wie is Metejoor eigenlijk? De zanger, wiens echte naam Joris van Rossem is, komt uit het Belgische Duffel en bracht in 2017 zijn eerste single uit. Sindsdien scoort hij in zijn thuisland de ene hit na de andere. Als Nederlander zou je hem misschien kunnen kennen van zijn lied '1 Op Een Miljoen' dat hij samen met de Bredase zangeres Babet maakte.

Samenwerking

Twee artiesten die op zichzelf een succesvolle carrière hebben dus, maar hoe is die samenwerking eigenlijk ontstaan? "We stonden allebei op de coronaversie van Werchter Park Live, een festival in België", aldus Snelle. Na even bij het optreden van Metejoor gekeken te hebben, was hij meteen onder de indruk en er bleek ook nog eens een goede klik met elkaar te zijn. "Ik vind het echt heel leuk om met die jongeman op pad te mogen", aldus de Vlaming.

Kijk Ons Nou

Uit die goede band ontstond een jamsessie met een cajón waar vervolgens vrij snel een gezamenlijk lied uit voortkwam. Die nieuwe single, genaamd 'Kijk Ons Nou' gaat over het moment waarop je na een verbroken relatie samen de kroeg induikt, net alsof je weer achttien jaar oud bent. In het refrein realiseren de zangers zich ook dat ze eigenlijk een stelletje losers zijn en dat het dus niet zo gek is dat hun wederhelften hen verlaten hebben. Een verdrietige aanleiding met een positief gevolg dus, al is het nummer gelukkig niet autobiografisch.

Verder hoor je in het volledige gesprek ook nog waarom Metejoor met een ingegipste arm naar de studio kwam, wat er sowieso in Snelle's Top 2000 lijst komt te staan en waarom Snelle spijt heeft van een aantal van de liedjes die hij heeft uitgebracht. Luister het volledige gesprek hieronder.

Wout & Frank

Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof luiden op vrolijke wijze het weekend in. Luister elke vrijdag van 16:00 tot 20:00 uur naar dit komische duo!

Ster advertentie
Ster advertentie