Programma

Nederlandse Iva in finale IJslandse voorronde Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse Iva in finale IJslandse voorronde Songfestival

De Nederlandse Iva Marín Adrichem mag mogelijk IJsland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020. Wouter en Frank zijn benieuwd 'waarom IJsland?' en bellen haar op tijdens Jan-Willem Start Op.

De van oorsprong Rotterdamse Iva staat op 29 februari in de finale om de Ijslandse inzending voor het Songfestival te worden. Dat doet ze met het nummer 'Oculis Videre', wat in het Engels 'Eyes Can See' betekent. Het lied werd gekozen uit 150 inzendingen. Iva legt uit: "In IJsland kan iedereen een liedje inzenden. Er worden tien liedjes gekozen die naar de halve finale gaan en uiteindelijk vijf voor de grote finale". De afgelopen twaalf jaar woonde ze in IJsland en kreeg ze mee hoe groot het evenement daar is. "Heel veel families kijken het samen. Het is de grootste show van het jaar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Think About Things'

Een andere grote kanshebber in de finale is 'Think About Things' van Daði og Gagnamagnið. Frank is zeer te spreken over dit nummer, maar Iva ziet de band niet als concurrent. "Ik vind het zeker een leuk liedje, maar ik doe gewoon mijn ding. Het ligt uiteindelijk toch in de handen van de mensen die stemmen." Iva en Daði nemen het morgenavond op tegen de drie andere finalisten: Nína met 'Ekkó', Ísold & Helga met 'Klukkan Tifar' en DIMMA met 'Almyrkvi'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederland

Iva is niet de enige Nederlandse die dit jaar uitkomt voor een ander land. Onlangs werd bekendgemaakt dat de 17-jarige Stefania Liberakakis Griekenland zal vertegenwoordigen.

Gaat IJsland op Jeangu stemmen? Beluister het hieronder:

Nederlandse Iva staat in finale voor Songfestival inzending IJsland

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem en Jeroen elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur met Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie