Programma

Muzikanten en hun dieren

  1. Nieuwschevron right
  2. Muzikanten en hun dieren

Op dierendag staan we stil bij muzikantenbaasjes en hun dieren; ze zijn onafscheidelijk.

Op dierendag kan een rijtje met bekende popsterren en hun huisdieren niet ontbreken. Tenslotte houden deze dieren van hun baasje zonder te weten van hun sterrenstatus.

Elton & Arthur

Sir Elton John heeft een cocker spaniel Arthur. Hoeveel Elton John van zijn hond houdt blijkt wel als Arthur getuige is op zijn trouwerij. We vragen ons wel af hoe de cocker spaniel zijn handtekening heeft gezet... Overigens was het geblaf van Arthur ook te horen op het nummer 'Just Like Noah's Ark'.

Paul & Martha

Ook Paul McCartney was dol op zijn hond. McCartney’s Engelse schaapsherder Martha vormde de inspiratie voor het liedje 'Martha, My Dear', alhoewel de song naar het schijnt niet over zijn hond maar over zijn toenmalige verloofde Jane Asher ging.

Eric & Jeep

Wellicht heb je al een keer van Jeep, de hond van Eric Clapton, gehoord. Hij stond namelijk op de cover van het album There’s One In Every Crowd. Tot groot verdriet werd de hond gestolen (ja, je leest het goed). George Harrison had met zijn vriend Clapton te doen en vernoemde uit eerbetoon een liedje naar Jeep: 'I Remember Jeep'.

Ceelo & Purrfect

Cee Lo Green was jurylid bij de talentenshow The Voice in de VS. Maar hij kwam niet alleen. Zijn kat Purrfect zat elke uitzending poeslief op zijn schoot. Sindsdien geniet ook Cee Lo's kat sterrenstatus; hij heeft zelfs een eigen facebookpagina met meer dan 20.000 fans.

Gloria & Noelle

In 2002 wilde Gloria Estefans zoon een Bulldog voor kerst. Zo gezegd, zo gedaan. Maar de familie had al 5 dalmatiërs en de nieuwe pup kon erg moeilijk wennen tussen deze grote honden. Zielig zou je denken, maar dit verhaal was een inspiratiebron voor de zangeres die naar aanleiding hiervan het prentenboek Noelle and the Bulldog. En inmiddels voelt Noelle zich gelukkig helemaal thuis tussen de dalmatiërs.

Bekijk alle baasjes en hun dieren hierboven.

Ster advertentie
Ster advertentie