Programma

Jesse Klaver over samenleving: 'Het mag allemaal wel een klein beetje liefdevoller'

  1. Nieuwschevron right
  2. Jesse Klaver over samenleving: 'Het mag allemaal wel een klein beetje liefdevoller'

Ruud de Wild ontvangt in zijn atelier Jesse Klaver van GroenLinks om met hem over politiek en muziek te praten.

Vanaf 22 februari is Ruud de Wild te zien met het programma Ingelijst op NPO 1. Twee weken lang komt een lijststrekker van een politieke partij langs in zijn atelier in Amsterdam voor een gesprek over muziek, kunst en politiek. De Wild gaat op zoek naar de soundtrack van het leven van de politici en vraagt in het persoonlijke gesprek naar hun ambities en drijfveren.

Liefdevoller

"Als het gaat over hoe we met elkaar omgaan in de samenleving, mag het allemaal wel een klein beetje liefdevoller", vertelt Klaver. In het gesprek praten ze over het klimaat, maar ook over zijn belangrijkste songtekst. Ruud verwerkt deze tekst in een schilderij.

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering:

Jesse Klaver (GroenLinks)

NPO 1

Speciaal voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 gaat Ruud de Wild elke dag in gesprek met een lijsttrekker. Samen praten ze over politiek én muziek, met een schilderij als resultaat. Het programma is vanaf maandag 22 februari tot en met vrijdag 5 maart na het late NOS Journaal (rond middernacht) te zien op NPO 1.

NPO Luister

Het programma Ingelijst is ook als podcast te beluisteren. Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie